Àsia recupera el to positiu al tancament, impulsada per la pujada del petroli

El Nikkei acaricia el nivell dels 20.000 punts, no vist des de finals de 2015

Per

Bolsamania | 16 mai, 2017

Les borses del continent asiàtic tanquen amb guanys en la majoria dels seus principals índexs que han rebut l'impuls de l'auge de les matèries primeres, especialment del petroli, que s'ha disparat un 1,9% després de l'acord que Rússia i l'Aràbia Saudita han assolit en la producció. Els mercats xinesos han rebut una gran pressió venedora durant aquest dimarts, però només Hong Kong deixa pèrdues al tancament.

El Nikkei torna a acaparar l'atenció amb guanys d'un 0,25%, després d'haver-se mantingut les dues jornades anteriors fortament ancorat en vermell. El principal índex de la borsa de Tòquio s'ha disparat fins acariciar els 20.000 punts, impulsat pels guanys dels valors relacionats amb l'energia, però al tancament ha perdut aquest important nivell que no supera des de finals de 2015.

El Nikkei acaricia el nivell dels 20.000 punts, no vist des de finals de 2015

En altres llocs del món, l'impuls de les empreses exposades a les matèries primeres també ha ajudat a l'avanç de l’ASX200 australià, que afegeix un 0,21% al final de la sessió. Les borses de Tailàndia i Bombai sumen un 0,56% i un 0,34% al tancament, mentre Singapur i Malàisia cauen un 0,89% i un 0,16%, respectivament.

A la Xina continental, Xangai i Shenzhen s’han mantingut sota pressió gran part de la jornada, arrossegats per les dades negatives de dilluns al gegant asiàtic segon les quals la producció industrial i les vendes al detall es van alentir al mes d'abril. No obstant això, han aconseguit revertir la situació i han rubricat la jornada amb un avanç del 0,46% i del 1,77%, respectivament. El Hang Seng de Hong Kong ha acabat pràcticament pla.

Últimas noticias