Yolanda Díaz dimiteix com a coordinadora general de Sumar després de les europees

Ha relacionat l'auge de l'extrema dreta a la UE amb Milei, Netanyahu i Trump

Per

Bolsamania | 10 jun, 2024

Yolanda Díaz ha presentat la seva dimissió com a coordinadora general de Sumar després dels resultats de les eleccions europees. "És la meva responsabilitat, em faré càrrec", ha afirmat la vicepresidenta segona del Govern i líder de la formació, que mantindrà el càrrec a l'Executiu.

"Les últimes eleccions són un mirall, la ciutadania no s'equivoca quan vota o quan no votarà, és la nostra responsabilitat, en aquest cas i sens dubte és la meva responsabilitat, em faré càrrec. Deixo el meu càrrec com a coordinadora de Sumar, és necessari un debat i obro el camí", ha assenyalat.

Díaz ha explicat que no ha fet les coses que havia de fer i “que millor sé fer”, cosa que la ciutadania ha percebut. "La política s'ha dedicat més a si mateixa que als problemes de la ciutadania".

"Sóc la primera a admetre-ho i a fer-me'n càrrec, i he de garantir que el govern progressista canviï el mar de desafecció en un mar d'esperança", ha ressaltat la vicepresidenta segona.

La decisió de Yolanda Díaz es produeix després de les eleccions al Parlament Europeu celebrades aquest diumenge i en què la seva formació ha rebut una "garrotada" en aconseguir una mica més de 800.000 vots, el 4,7% de l'electorat a Espanya. Això ha suposat que l'eurodiputat d'Esquerra Unida, Manu Pineda, es quedés fora de l'Eurocambra.

Díaz també ha fet referència a l'auge de l'extrema dreta a la Unió Europea (UE) i ha relacionat aquest ascens amb Milei, Netanyahu i Trump. "Ens trobem davant d'un desafiament mundial de caràcter històric a què cal donar resposta, no ens val seguir a la defensiva ni a empatar".

"Crec en la força de la política, de governar, de ser una força de govern i una força que dona certeses i bones notícies a qui té problemes al nostre país, que dona esperança". "Estaré completament dedicada a aquesta tasca i m'hi trobaran sempre", ha conclòs.

Últimas noticias