Trump i Harris protagonitzen un debat dolent del qual els dos se senten guanyadors

La cantant Taylor Swift dona suport públicament a Harris després del debat

Per

Bolsamania | 11 set, 2024

El candidat republicà a la presidència dels EUA, l'expresident Donald Trump, i la candidata demòcrata, la vicepresidenta Kamala Harris, van protagonitzar aquest dimarts a la nit un debat acalorat a ABC News que va començar amb bon to -Harris va acudir a saludar Trump- i va acabar en mals termes -els dos se'n van anar pel seu costat sense acomiadar-se.

Els mitjans internacionals eviten proclamar un guanyador d'aquesta trobada de la qual els dos se senten victoriosos. Al seu lloc, posen èmfasi en el to del debat. The Wall Street Journal titula "Harris provoca Trump en un encès debat presidencial" i diu que el debat es va tornar agre a mesura que els dos candidats s'enfrontaven sobre l'economia, l'avortament i la política exterior. "Harris va provocar i va criticar Trump, com a part de la seva estratègia per desestabilitzar l'expresident", assenyala.

Segons Bloomberg, Harris va posar Trump a la defensiva "en un debat presidencial ple de confrontacions".

"La demòcrata Kamala Harris i el republicà Donald Trump es van enfrontar en el seu primer debat, amb l'expresident sovint a la defensiva sobre els drets a l'avortament, la insurrecció del 6 de gener i la política exterior", es pot llegir a Bloomberg.

Afegeix que Harris va recórrer al seu passat com a fiscal, llançant comentaris que semblaven dissenyats per incomodar Trump, fins i tot burlant-se de la mida de les seves multituds als mítings. Trump, per la seva banda, va intentar vincular Harris amb posicions polítiques més liberals del seu passat, criticant-la per dir que ja no recolza la prohibició del fracking i anomenant-la obertament marxista.

CNBC es refereix a la confrontació dels candidats pel que fa a la postura d'un i l'altra respecte a la Xina.

Trump va defensar les seves promeses recents d'augmentar els aranzels comercials, incloent-hi aranzels generals del 10% al 20% i aranzels addicionals del 60% al 100% sobre la Xina. També va assenyalar que l'administració Biden-Harris va mantenir la majoria dels aranzels de l'administració Trump sobre la Xina.

Mentrestant Harris va argumentar que l'administració de Trump havia estat massa feble amb la Xina.

"Siguem clars: l'administració de Trump va resultar en un dèficit comercial, un dels més alts que hem vist a la història dels Estats Units", va dir Harris, afegint que ell havia "convidat a guerres comercials".

Altres mitjans econòmics internacionals també fan referències al caràcter aspre del debat. Financial Times diu que "Kamala Harris incomoda Donald Trump en un encès debat presidencial".

"Kamala Harris va clavar una sèrie de cops a Donald Trump en temes que anaven des de l'avortament fins a la seva aptitud per al càrrec, posant el seu rival republicà per a la Casa Blanca a la defensiva en un enfrontament ferotge que podria definir les eleccions nord-americanes", escriu FT.

"La vicepresidenta va tenir dificultats al principi del seu primer debat -i possiblement únic-- contra Trump abans de les eleccions del novembre, mentre els candidats discutien sobre l'alta inflació i el comerç internacional. Però durant la resta dels 90 minuts de l'enfrontament, Harris va presentar Trump com un extremista indigne de la presidència nord-americana i va provocar l'expresident republicà perquè caigués en trampes. Ell ocasionalment va tenir dificultats per contenir la seva ira i mantenir-se al missatge".

La cantant Taylor Swift ha donat suport a Harris com a presidenta després del debat.

Últimas noticias