Scholz s'imposa en el debat i es reafirma com a favorit en les eleccions alemanyes

El partit socialdemòcrata supera a les enquestes el partit conservador

Per

Bolsamania | 13 set, 2021

El candidat socialdemòcrata, Olaf Scholz, ha guanyat els seus rivals en el debat electoral d'aquest diumenge, segons les enquestes. Això dona forces a la campanya de Scholz i suposa un major incentiu perquè s'imposi a les eleccions que tindran lloc a Alemanya en dues setmanes (26 de setembre).

Una enquesta ràpida per a la cadena de televisió alemanya ARD realitzada després del debat i recollida per Reuters, ha revelat que el 41% dels enquestats pensa que Scholz en va ser el guanyador, amb un 27% donant suport a Armin Laschet, de la CDU, i un 25% a la candidata Annalena Baerbock, dels Verds.

Laschet va culpar Scholz de no complir les seves responsabilitats de supervisió a la llum de les batudes realitzades la setmana passada en els ministeris de Finances i Justícia, que van formar part d'una investigació contra el blanqueig de diners. Cal recordar que Scholz és l'actual ministre de Finances alemany.

Scholz va replicatr a Laschet acusant-lo de tergiversar els fets i de ser "deshonest" amb el que estava suggerint, segons ha informat Reuters.

Una altra enquesta d'opinió d'aquest diumenge ha mostrat que el partit socialdemòcrata va per davant del partit conservador, que troba a faltar el lideratge d'Angela Merkel qui, després de guanyar quatre comicis i acumular 16 anys liderant l'economia més gran d'Europa, no es presenta a les eleccions.

Durant els últims tres mesos, els conservadors han perdut de 8 a 9 punts percentuals, mentre que una enquesta d'INSA situa el partit socialdemòcrata un punt per davant de la setmana passada i amb la millor valoració que ha obtingut des de juny de 2017.

La majoria dels experts pensa que una coalició dels tres partits és el desenllaç més probable de les eleccions, de manera que haurien d'aliar-se Scholz, Laschet i Baerbock. Si es donés aquesta situació, podria desencadenar mesos de negociacions mentre que Merkel es mantindria com a canceller durant aquest temps.

Últimas noticias