Sánchez confirma quatre vicepresidències i els ministres de Podem al nou govern

Iglesias, Montero, Garzón, Díaz i Castells ocuparan carteres a l'Executiu

Per

Europa Press | 09 gen, 2020

Actualitzat : 12:18

El nou govern de Pedro Sánchez es compondrà de quatre vicepresidències, tres d'elles ocupades per dones, a part de la vicepresidència de Drets Socials i Agenda 2030 que ocuparà el líder d'Unides Podem, Pablo Iglesias.

Sobre qui ocuparan aquestes posicions, en dies previs s'ha parlat que Carmen Calvo mantindrà l'actual vicepresidència política, encara que perdrà les competències d'Igualtat i també està gairebé segura la vicepresidència econòmica per Nadia Calviño. La quarta l'ocuparà, segons avancen alguns mitjans, Teresa Ribera en Transició Ecològica.

A més, ha confirmat aquest dijous els nomenaments dels ministres d'Unides Podem, que coincideixen amb els noms que, de manera extraoficial, s'havien difós durant els darrers dies.

Així, el líder lila ocuparà la ja esmentada vicepresidència; Irene Montero, ministra d'Igualtat; Alberto Garzón, ministre de Consum; Yolanda Díaz, Treball i Manuel Castells, Universitats, han confirmat fonts de Moncloa.

Es tracta de la primera confirmació oficial de l'estructura del nou executiu, la composició total del qual el president Pedro Sánchez s'ha compromès a anunciar la setmana que ve, perquè aquest mateix divendres o fins i tot abans pugui tenir lloc el primer Consell de Ministres del nou gabinet.

Últimas noticias