Rússia afirma estar preparada per 'divorciar-se' de la Unió Europea

Després de l'"humiliant" viatge de Borrell a Moscou després de l'arrest de Navalni

Per

Bolsamania | 12 feb, 2021

Rússia està preparada per tallar llaços amb la Unió Europea (UE), segons un fragment d'una entrevista publicada a la web del ministeri d'Afers Exteriors del país.

Aquest gest és un més que se suma a la tensió ja acumulada entre les dues parts. "No ens volem aïllar de la resta del món, però hem d'estar preparats per a això, si vols pau, prepara't per a la guerra", afirma contundentment el ministre rus, Sergey Lavrov, en aquesta entrevista.

La guerra freda entre les dues va tenir un altre episodi la passada setmana amb el viatge a Moscou del cap de la diplomàcia europea, Josep Borrell, en un context que molts eurodiputats han criticat per tenir lloc just després de la condemna i empresonament de l'opositor rus, Alexei Navalni, i centenars de manifestants.

Els analistes han arribat a qualificar aquest viatge d'"humiliant", i Borrell va haver de sortir a defensar que "si pot anar-hi tothom menys l'alt representant, llavors per què ho tenen?".

De tornada a Lavrov, el ministre d'Afers Estrangers rus ha assenyalat també que "la UE no és un soci en el qual es pugui confiar, almenys actualment".

Últimas noticias