"Ridículament absurd": la Xina respon a Biden després que aquest qualifiqués Xi de dictador

L'esforç de Blinken amb el seu viatge a Pequín sembla haver servit de poc

Per

Bolsamania | 21 jun, 2023

De poc semblen haver servit els llaços estesos entre la Xina i els EUA després de la visita d'aquest cap de setmana del secretari d'Estat dels EUA, Antony Blinken, a Pequín, visita que el va portar fins i tot a reunir-se amb el president xinès, Xi Jinping. El president dels Estats Units hauria dinamitat els esforços d'aquest després d'anomenar Xi dictador en un acte celebrat aquest dimarts, just un dia després que Blinken conclogués el viatge oficinal.

"La raó per la qual Xi Jinping es va enfadar molt quan vaig enderrocar aquest globus ple de material d'espionatge és que ell no sabia que hi era", va dir Biden en un acte de recaptació de fons a Kentfield, Califòrnia, en suport de la seva candidatura a un segon mandat presidencial a les eleccions de 2024.

"Aquesta és la gran vergonya per als dictadors, quan no saben què passa", ha afegit.

El portaveu del Ministeri d'Afers Estrangers de la Xina, Mao Ning, ha qualificat els comentaris de Biden de "ridículament absurds i irresponsables", segons informa CNBC. "És un greu menyspreu pels fets bàsics, una greu violació del protocol diplomàtic, una greu violació de la dignitat política de la Xina i una oberta provocació política", va afirmar. "La Xina expressa la seva forta insatisfacció i la seva ferma oposició".

El president xinès va dir a Blinken a la seva trobada fa dos dies que el món necessita "relacions estables" entre la Xina i els EUA. "Espero que, amb aquesta visita, el Secretari d'Estat faci contribucions més positives per estabilitzar les relacions Xina-EUA", va afirmar el líder xinès.

Cal recordar que precisament Antony Blinken va posposar el seu viatge a Pequín, previst inicialment per al febrer, després del que va passar amb el globus suposadament espia xinès que els EUA van fer caure a principis d'any. La visita del cap de setmana va implicar la represa de les reunions governamentals d'alt nivell entre les dues potències després de més de quatre mesos de tensió.

Últimas noticias