Puigdemont respon a 'El programa de Ana Rosa': "Sóc humà i hi ha moments en què jo també dubto"

L'expresident diu que no es farà enrere "per respecte, agraïment i compromís"

Per

Bolsamania | 31 gen, 2018

Carles Puigdemont és el protagonista del dia, pels missatges que aquest dimarts va enviar a l'exconseller Toni Comín i que van ser captats per les càmeres de Telecinco. L'enrenou que s'ha muntat, atès que reconeix que "Moncloa triomfa" i que el 'Procés' "s'ha acabat", ha estat tal que l'expresident de la Generalitat de Catalunya no ha tingut més remei que sortir al pas i respondre a 'El programa de Ana Rosa', que ha estat el que ha donat l'exclusiva. I ho ha fet amb un missatge en què confirma que ell va escriure aquests missatges i en el assegura que no té intenció de fer-se un pas al costat.

Puigdemont ha donat una particular resposta en un missatge al seu compte personal de Twitter: "Sóc periodista i sempre he entès que hi ha límits, com la privacitat, que mai s’han de violar. Sóc humà i hi ha moments que també jo dubto. També sóc el President i no m’arronsaré ni em faré enrere, per respecte, agraïment i compromís amb els ciutadans i el país. Seguim!".

Ho ha fet després que les seves confessions davant l'exconseller Comín en una conversa privada via mòbil s'hagin convertit en la notícia del dia. Hi reconeixia, després de l'ajornament del Ple d'investidura anunciat pel president del Parlament, Roger Torrent, que "el pla de Moncloa triomfa" i que esperava que "sigui veritat, i que gràcies a això puguin sortir tots de la presó perquè si no, el ridícul és històric". També assegurava que "això s'ha acabat" i que "els nostres -en referència al seu partit- ens han sacrificat, almenys a mi. Vosaltres sereu consellers (espero i desitjo), però jo ja estic sacrificat tal com suggeria Tardà" .

En un altre dels missatges, Puigdemont assegurava que dedicarà la seva vida "a posar en ordre aquests dos anys i a protegir la meva reputació. M'han fet molt de mal, amb calúmnies, rumors, mentides que he aguantat per un objectiu comú. Això ara ha caducat i em tocarà dedicar la meva vida a la defensa pròpia", deia.

COMÍN CRITICA LA REVELACIÓ DE SECRETS

Així mateix, l'exconseller Toni Comín, també fugit a Brussel·les, ha respost amb una bateria de missatges fent servir la mateixa xarxa social que Puigdemont, on ha publicat els seus missatges al mateix temps que l'expresident. En ells el que era el responsable de Sanitat de la Generalitat de Catalunya assegura que "la revelació de secrets (obtenir subreptíciament les converses de tercers) és delicte a Espanya i a Bèlgica, mereixedor per tant de les pertinents accions legals" -el seu advocat Gonzalo Boye ha confirmat que interposarà una querella perquè "la comunicació no era pública" -, i afirma que "qualsevol missatge tret del seu context perd sempre el seu significat".

Comín diu que la revelació de secrets "és delicte" i que "qualsevol missatge tret del seu context perd sempre el seu significat"

També assenyala que "la posició política del president Puigdemont ha estat expressada fa poques hores, en un missatge oficial", en referència al vídeo de Puigdemont emès en l'acte a Lovaina (a l'est de Brussel·les) en el qual Comín va ser gravat rebent els missatges, i remarca que "qui no ho hagi entès, pot repassar aquest missatge perquè és del tot inequívoc".

Després d'això, l'exconseller diu que "si el bloc del 155 s'està fent il·lusions sobre la divisió de l'independentisme, tindrà un enorme disgust" perquè "la unitat de l'independentisme està absolutament garantida: estem tots conjurats fer valer els resultats del 21-D". "No només com a independentistes, sinó sobretot com a demòcrates, no permetrem que una causa penal totalment aberrant i il·legítima invalidi el resultat del 21-D. Sense respecte a la voluntat popular no hi ha democràcia. I la democràcia no es negocia", ha conclòs.

Últimas noticias