Progressen les negociacions entre el Moviment 5 Estrelles i el PD

Després d'aixecar-se el veto a Giuseppe Conte

Per

Bolsamania | 28 ago, 2019

L'última hora a Itàlia torna a apuntar al progrés de les negociacions entre el Moviment 5 Estrelles i el Partit Demòcrata. Si a mig matí d'aquest dimarts s'anunciava que les dues parts havien decidit paralitzar les converses, a la tarda l'optimisme va tornar a regnar.

El Moviment 5 Estrelles va anunciar aquest dimarts que paralitzava les negociacions fins que el Partit Demòcrata es comprometés a mantenir Guiseppe Conte com a primer ministre. Finalment, el PD va retirar el veto a Conte i ambdues parts van tornar a parlar.

El Partit Demòcrata va informar aquest dimarts a la tarda que es van aconseguir avenços "fructífers" en les converses amb el Moviment de 5 Estrelles després que les delegacions de tots dos partits es reunissin al Parlament per intentar segellar un acord sobre un nou govern.

"El nostre treball continua de manera fructífera", va dir als periodistes Andrea Marcucci, líder del Senat del PD, informa Reuters.

"Hem analitzat punts per la base d'un programa comú", ha afegit Paola De Micheli, membre del PD.

El PD i el M5E tenen de termini fins aquest dimecres per arribar a un acord. Avui es reuneixen amb el president de la República, Sergio Mattarella, qui ha de decidir en funció d'aquestes trobades si es convoquen eleccions o es constitueix un nou executiu. Si no aconsegueixen un acord, Mattarella nomenarà un govern provisional i convocarà eleccions anticipades.

Últimas noticias