Meritxell Batet, la triada de Pedro Sánchez com a ministra d'Administracions Públiques

La diputada del PSC serà l'encarregada de rebaixar la tensió amb Catalunya

Per

Bolsamania | 05 jun, 2018

La quota del PSC al nou Executiu de Pedro Sánchez està assegurada amb l'elecció de la diputada dels socialistes catalans, Meritxell Batet, com a nova ministra d'Administracions Públiques. Batet, una de les més fermes defensores del flamant president del Govern tindrà sobre les seves esquenes l'encàrrec de rebaixar les tensions amb Catalunya.

Les competències de la funció pública estaven amb el Govern de Rajoy integrades al Ministeri d'Hisenda i Vicepresidència i es repartien entre Cristóbal Montoro i Soraya Sáenz de Santamaría. Amb el canvi, Batet tindrà sota el seu control la política autonòmica, la qual cosa li assegura una bona dosi de treball, ja que haurà de bregar amb una possible reforma del finançament autonòmic i fins a una modificació de la Constitució en clau territorial.

Batet, actual secretària d'Estudis i Programes del PSOE ha estat diputada socialista per Barcelona pel PSC durant la VIII, IX i X legislatures i diputada per Madrid pel PSOE durant la XI Legislatura. Forma part de l'equip de confiança del secretari general del PSOE que en les eleccions generals de 2015 la va situar al lloc número dos de la llista per Madrid i posteriorment la va nomenar membre de la comissió negociadora per configurar un govern alternatiu al PP.

BORRELL, VEGARA I RANGELL

L'altre ministre català de l'equip de Sánchez serà Josep Borrell que es col·locarà al capdavant d'Exteriors. Un perfil amb una llarga trajectòria professional política (exministre d'Obres Públiques, Transports i Medi Ambient i expresident del Parlament Europeu), però també empresarial.

Per a la cartera d'Economia també s'estudia el nom de David Vegara, que es troba en totes les quinieles com sotsgovernador del Banc d'Espanya. Segons diversos mitjans, Sánchez ja li hauria proposat el ministeri que deixa Román Escolano i l'actual conseller de Banc Sabadell s'ho està pensant.

D'altra banda, el nom de Miquel Iceta ha quedat pràcticament descartat, tot i que ell mateix ha deixat la porta oberta a ocupar un càrrec a l'Executiu de Sánchez si és que el president "el crida", segons ha confessat davant dels micròfons de Rac1.

Tanca els noms catalans el de Joan Rangell, que repeteix com a delegat del Govern a Catalunya, càrrec que ja va ocupar durant els dos mandats de Zapatero, entre el 2004 i el 2011. Actual diputat del PSC al Congrés, el seu nom s'ha imposat al del seu company de bancada, José Zaragoza, que inicialment havia sonat per representar al Govern a Catalunya.

Últimas noticias