Manuel Moix, exfiscal en cap Anticorrupció, denunciat per organització criminal

Acusat per un dels guàrdies civils absolts en el cas d'espies de la Comunitat de Madrid

Per

Bolsamania | 03 abr, 2019

Manuel Moix, en altre temps fiscal en cap Anticorrupció i actualment fiscal de sala al Tribunal Suprem, ha estat denunciat per José Luis Caro Vinagre, un dels guàrdies civils absolts en el judici conegut com a cas 'Espies' de la Comunitat de Madrid, segons informa la Cadena SER.

La denúncia ha estat interposada davant la Sala Segona del Tribunal Suprem. En ella, s'acusa Moix de delictes d'organització criminal, prevaricació, suborn, malversació, tràfic d'influències i delicte continuat de falsedat documental.

El lletrat de Caro Vinagre assegura que van tenir lloc "múltiples irregularitats" en la instrucció del procés en el qual es va jutjar al costat dels altres guàrdies civils.

Pràctiques suposadament ordenades pel propi Moix i José Luis Olivera, que va ser cap de la UDEF i Jaime Barrado, comissari de la Policia Nacional, sempre "atenent als interessos polítics del Partit Popular".

Caro Vinagre sosté que "per ordre de Moix i en col·laboració amb els policies, van ser acusats de l'espionatge que res tenien a veure amb ell per protegir així els alts càrrecs del PP que realment ho van decidir i van nomenar els veritables responsables de l'operació".

Finalment, l'acusació demana que "testifiquin per aquests fets davant el Suprem el propi Moix, així com Olivera i Barrado". A més, Caro Vinagre, que a l'actualitat es troba de baixa laboral per aquest mateix cas, reclama a Moix una fiança de 250.000 euros per "danys morals, psicològics i afectius".

Cal recordar que, malgrat ser absolt del cas d'espies, Caro Vinagre va ser condemnat en ferm pel Suprem a un any i sis mesos de presó per participar en l'espiada de l'Operació Púnica.

Últimas noticias