Madrid acatarà el tancament per Setmana Santa i Sant Josep però ho recorrerà davant la Justícia

Va ser l'única regió que va votar en contra d'el tancament perimetral durant els pròxims festius

Per

Bolsamania | 12 mar, 2021

El govern de la Comunitat de Madrid d'Isabel Díaz Ayuso ha reconegut aquest divendres que "acata" la decisió presa pel Consell Interterritorial de Sistema Nacional de Salut (CISNS) per tancar perimetralment la regió durant el pont de Sant Josep i la Setmana Santa, però ha anunciat que recorrerà davant la Justícia.

En referència a això, el viceconseller madrileny de Salut Pública i Pla Covid-19, Antonio Zapatero, ha confirmat aquest divendres en roda de premsa que "la Comunitat de Madrid aplicarà les mesures de Sanitat i tancarà perimetralment durant el pont de Sant Josep i durant la setmana Santa". No obstant això, ha anunciat que presentaran un recurs. "Quan s'ha produït el tancament perimetral a la Comunitat de Madrid han augmentat els contagis", ha postil·lat.

En relació amb la postura del govern regional, ha exposat que "està tècnicament demostrat que la densitat de població juga un factor determinant en la major transmissió de totes les patologies respiratòries, i el coronavirus és una d'elles".

Tal com ha confirmat Zapatero, el tancament perimetral s'estendrà entre el 17 i el 21 de març i des del 26 de març fins al 9 d'abril.

Cal recordar que als territoris afectats, com la Comunitat de Madrid, la mobilitat nocturna es limitarà durant aquestes dates a "com a màxim" entre les 23 i les 6 hores. A més, les reunions socials han de tenir un màxim de quatre persones en espais públics tancats i de sis, en oberts, llevat que siguin convivents.

Madrid acaba de desmarcar-se de la resta de regions aquest dimecres en ser l'única que va votar en contra per al tancament perimetral durant els pròxims festius. Així ho va confirmar el conseller de Sanitat, Enrique Ruiz Escudero, que va assegurar que "prendrem les mesures que creguem oportunes", com demostra aquest acte de recórrer la decisió davant la Justícia.

LA INCIDÈNCIA BAIXA FINS ALS 224 CASOS

Zapatero, en l'actualització setmanal de les dades epidemiològiques de la regió, ha comunicat un descens en la incidència acumulada a 14 dies, situant-se en 224 casos per cada 100.000 habitants, 21 punts menys que fa una setmana. A més, ha anunciat un descens dels contagis del 13% respecte a la setmana anterior.

En aquesta línia, ha explicat una tendència baixista en la xifra tant de pacients hospitalitzats (196 menys que fa set dies) com de nous ingressats (menys de la meitat que la setmana passada, amb 1.154).

El viceconseller ha declarat que el percentatge de la soca britànica supera el 60% a la Comunitat, i que en alguns dels centres de salut associats a l'Hospital Gregorio Marañón la presència de la soca britànica a les PCR és de fins al 85%.

Per la seva banda, la directora general de Salut Pública, Elena Andradas, ha anunciat novetats en les restriccions de la mobilitat a la regió madrilenya, i ha comentat que finalitzaran el proper dilluns les mesures a Marie Curie (Leganés), Vilanova del Pardillo, Torrejón d'Ardoz, Collado Villalba i de San Sebastian de los Reyes. Així mateix, s'aixecarà la limitació de la mobilitat a 15 zones bàsiques de salut i s'aplicarà únicament en la zona bàsica de salut de Morata de Tajuña.

Últimas noticias