La policia belga deté nou persones en diverses batudes a Brussel·les

Les autoritats intensifiquen les seves operacions després dels atemptats de París

Per

Bolsamania | 19 nov, 2015

Actualitzat : 17:27

La policia belga ha detingut aquest dijous set persones en sis batudes que s'han produït a la capital del país, Brussel·les, en el marc de les investigacions iniciades després dels atemptats que van sacsejar aquest divendres la ciutat de París i en els quals van perdre la vida més de 120 persones.

Les operacions policials s'han fet amb la intenció de trobar algun tipus d’informació relacionada amb els tràgics esdeveniments de la setmana passada a la ciutat francesa, ja que el cervell de l'operació tenia nacionalitat belga, i hi ha diversos terroristes relacionats amb els atemptats que també procedien de Bèlgica, segons ha informat Reuters.

La investigació contra el jihadisme va començar a principis d'any al voltant de Bilal Hadfi, un dels terroristes que es va immolar la setmana passada prop de l'estadi Stade de France, on la selecció nacional francesa es mesurava davant el combinat d'Alemanya. En un primer moment, les autoritats havien informat de set detencions; no obstant això, en tres operacions posteriors, la xifra de detinguts s’ha elevat fins a nou persones, segons ha detallat l'agència britànica després de fer-se ressò de l'actuació policial.

MORT D’ABDELHAMID ABAAOUD

La Fiscalia francesa ha confirmat que el presumpte cervell dels atemptats de París, Abdelhamid Abaaoud, va morir aquest dimecres en l'operació policial que va tenir lloc al barri parisenc de Saint Denis, en la qual les forces de seguretat franceses van detenir set persones més.

«Abdelhamid Abaaoud ha estat identificat després de la comparació de les restes papil·lars com un dels morts en el curs de l'assalt dirigit per la RAID al carrer Corbillon de Saint Denis durant la nit del 18 de novembre», ha assenyalat la Fiscalia en un comunicat recollit per El País. Els responsables de la investigació han conclòs que Abaaoud va morir abatut durant l'assalt, ja que el seu cos va ser trobat cosit a trets al terra de l'immoble on es va dur a terme l'operació policial.

En aquesta operació policial, els agents també han eliminat un equip terrorista que estava planejant nous atacs, segons ha informat el fiscal general de França, François Molins, en una roda de premsa. «La investigació ha permès conèixer la logística dels terroristes», ha declarat Molins, que ha precisat que durant l'operació han estat detingudes vuit persones, set homes i una dona, i cinc policies han resultat ferits. A més, ha indicat que «s'ha requisat un autèntic arsenal de guerra».

Últimas noticias