La Casa Blanca planeja una reunió de Biden i Xi per al mes de novembre

Es tornarien a trobar cara a cara després d'un any sense veure's

Per

Bolsamania | 06 oct, 2023

Actualitzat : 10:34

La Casa Blanca ha començat a fer plans per a una reunió el novembre a San Francisco entre el president nord-americà, Joe Biden, i el líder xinès, Xi Jinping, en un intent d'estabilitzar la relació entre els dos països més poderosos del món, segons informa The Washington Post citant alts funcionaris de l'administració.

"És força segur" que hi haurà una reunió, va dir un funcionari de l'administració. "Estem començant el procés" de planificació, va afegir.

Un segon alt funcionari va afirmar que Biden espera amb interès la reunió amb Xi, però que "encara no s'ha confirmat res", segons The Washington Post.

Els plans es concretaran després de la visita del Ministre de Relacions Exteriors xinès, Wang Yi, a Washington les pròximes setmanes, segons van indicar els funcionaris.

La reunió en persona seria la primera entre els líders de les dues economies més grans des que es van trobar al marge de la cimera del G20 a Bali (Indonèsia) el novembre passat. Allà, tots dos presidents van emfatitzar la importància de la diplomàcia cara a cara i van expressar l'esperança que poguessin tornar a portar les relacions entre els Estats Units i la Xina pel bon camí.

Tot i això, després que Biden ordenés l'enderrocament d'un globus suposadament espia xinès que va viatjar sobre el territori continental dels Estats Units el febrer, les relacions es van tensar encara més.

En un esforç per tornar a entaular relacions, quatre alts funcionaris de l'administració Biden han viatjat els últims mesos a Pequín, incloent-hi el Secretari d'Estat Antony Blinken, la Secretària del Tresor Janet Yellen, la Secretària de Comerç Gina Raimondo i l'enviat climàtic John F. Kerry. El mes passat, l'assessor de seguretat nacional, Jake Sullivan, va mantenir dos dies de converses amb Wang a Malta. La Casa Blanca va descriure aquestes converses com a "franques, substantives i constructives".

Últimas noticias