Kim Jong Un i Putin inicien les seves converses a la base espacial de Vostotxni

Corea del Nord ha disparat dos míssils balístics davant de la costa oriental

Per

Bolsamania | 13 set, 2023

El líder nord-coreà, Kim Jong Un, i el president rus, Vladímir Putin, han iniciat aquest dimecres converses a la base espacial russa de Vostotxni.

Els mitjans de comunicació russos van mostrar els líders saludant-se fora del lloc de llançament de coets espacials a uns 1.000 quilòmetres de Vladivostok, a on Kim va arribar inicialment dimarts. El Kremlin també va difondre un vídeo en què es veuen els líders recorrent el cosmòdrom abans de les converses.

Segons informa El País, Kim ha dit, durant els primers compassos de la seva negociació a Vostotxni, que “Rússia és la principal prioritat per a la República Popular de Corea del Nord”.

Putin, per la seva banda, ha destacat que la Unió Soviètica va ser la primera potència a reconèixer la sobirania del seu país i ha qualificat el 75è aniversari “de la victòria de Corea del Nord a la Guerra de Corea com una data històrica”.

S'espera que les converses entre tots dos se centrin en la cooperació bilateral, el comerç i els llaços econòmics, així com en assumptes internacionals i la qüestió espinosa de les armes.

Funcionaris occidentals creuen que Rússia vol adquirir armament per utilitzar-lo a la seva guerra d'Ucraïna, i Corea del Nord desitja a canvi ajuda financera i aliments, i potencialment tecnologia militar.

Els dos països neguen estar participant en negociacions armamentístiques. La Casa Blanca ha advertit repetidament aquesta setmana que qualsevol acord en aquest sentit comportarà noves sancions.

Així mateix, cal assenyalar que Corea del Nord ha disparat dos míssils balístics davant de la costa oriental hores abans que el líder Kim es reunís amb Putin.

Últimas noticias