Iran podria haver ajudat Hamàs en l'atac a Israel, segons 'The Wall Street Journal'

Membres de la Guàrdia Revolucionària de l'Iran podrien haver-hi col·laborat des d'agost per organitzar l'ofensiva

Per

Bolsamania | 09 oct, 2023

L'Iran podria haver ajudat a preparar l'atac de Hamàs a Israel, en què han mort més de 700 israelians provocant una nova guerra a Gaza, segons una informació publicada aquest diumenge per The Wall Street Journal.

Dissabte matí, durant una important festivitat jueva, el grup militant palestí Hamàs va llançar una infiltració de múltiples fronts a Israel, per terra, mar i aire, que ha causat centenars de morts. L'atac es va produir hores després que milers de coets fossin llançats des de Gaza cap a Israel.

WSJ assenyala que membres de la Guàrdia Revolucionària de l'Iran podrien haver ajudat des de l'agost passat a planificar l'atac i fins i tot podrien haver donat llum verda per començar, segons fonts de Hamàs i de Hezbol·là citades pel diari novaiorquès. El vistiplau oficial per a l'atac es va donar suposadament en una reunió celebrada dilluns a Beirut. Israel ha qualificat Iran d'"Estat terrorista".

El secretari d'Estat dels EUA, Antony Blinken, va dir que "encara no ha vist proves" que l'Iran estigui implicat a l'atemptat. "No tenim cap informació en aquest moment que corrobori aquesta versió", va declarar un funcionari nord-americà.

Un alt càrrec de Hamàs va afirmar en un comunicat que havien actuat sols. "Es tracta d'una decisió palestina i de Hamàs", va afirmar.

Tot i això, un funcionari europeu i assessor de Síria va donar les mateixes versions que altres que s'havia planejat de manera concertada.

El president de l'Iran, Ebrahim Raisi, va declarar aquest diumenge que el seu país "recolza la legítima defensa de la nació palestina", segons l'agència semioficial de notícies iraniana Mehr.

"El règim sionista i els seus partidaris són responsables de posar en perill la seguretat de les nacions de la regió", va dir Raisi, citat per l'agència Mehr.

Últimas noticias