Els líders mundials criden a la calma en plena crisi de l'Orient Mitjà i demanen diàleg

El mercat espera la represàlia nord-americana després de l'atac de l'Iran a dues de les seves bases a l'Iraq

Per

Bolsamania | 08 gen, 2020

El conflicte entre els EUA i l'Iran a l'Orient Mitjà està sent la notícia que condiciona els mercats durant les últimes sessions. Ara, els líders mundials demanen calma i diàleg després de la venjança iraniana a l'assassinat de Soleimani i a l'espera de la més que possible resposta de Washington.

"L'ús d'armes ha de donar pas ara al diàleg i tots estem obligats a fer tot el possible per reconduir les converses", ha afirmat la presidenta de la Comissió Europea, Ursula von der Leyen.

"Hem establert relacions amb molts actors de la regió i més enllà d'això per reduir l'escalada de la tensió", postil·la. El braç executor de la UE vela des de 2018, any en què els EUA va abandonar el Tractat Nuclear amb l'Iran, perquè tots dos països tornin a segellar la pau.

L'Alt Representant de Política Exterior de la UE, Josep Borrell, ha qualificat la situació a l'Orient Mitjà de "molt preocupant" i convocat els Vint-i-vuit per a una cimera extraordinària durant el qual es tracti el conflicte.

Dominic Raab, secretari britànic d'Estat per a Relacions Exteriors, demana a l'Iran "no repetir aquests atacs perquè una guerra a la regió només beneficiaria al Daesh i altres grups terroristes".

Últimas noticias