El PSOE segueix caient i Vox capitalitza la sentència del 'Procés'

La força d'ultradreta superaria la franja de 40 escons, segons enquestes

Per

Bolsamania | 28 oct, 2019

Diversos mitjans publiquen aquest dilluns els seus primers termòmetres demoscòpics després de la sentència del 'Procés' i la reacció als carrers amb protestes i disturbis a Catalunya. Els sondejos certifiquen que el PSOE segueix caient en intenció de vot i en escons i podria perdre'n fins a vuit, mentre Vox es beneficia notablement de la convulsa situació a l'Estat.

ABC i El Mundo mostren una caiguda dels socialistes de fins a vuit escons i un brutal ascens de Vox, que doblaria la seva representació a costa de la caiguda de Ciutadans. Els de Santiago Abascal rondarien als 40 escons mentre la força d'Albert Rivera no superaria els 18. El PP també segueix recuperant-se, segons aquests sondejos, i voreja els 100 diputats.

El vot a Catalunya segueix mostrant la victòria d'ERC, segons una enquesta de GESOP per El Periódico, que també confirma la segona posició per al PSC. La novetat és que la CUP entraria al Congrés amb quatre diputats i que el PP i Vox capitalizarían la desfeta de Ciutadans. Els de Rivera caurien a dos diputats, dels 5 actuals, mentre que les altres dues forces de dretes sumarien un diputat cadascuna.

Últimas noticias