El president de Portugal, en "aïllament voluntari" per possible coronavirus

Aquest dilluns se sotmetrà a les proves

Per

Europa Press | 09 mar, 2020

El president de Portugal, Marcelo Rebelo de Sousa, ha decidit sotmetre's a una quarantena voluntària de dues setmanes per sospitar que podria estar infectat amb coronavirus, després d'un acte en el Palau de Betlem, residència oficial presidencial, a què va assistir un alumne que posteriorment va ser hospitalitzat.

El mandatari ha suspès tota la seva agenda després de conèixer que un alumne d'un col·legi de Felgueiras va ser hospitalitzat dimarts passat després de participar al programa Artistes a Betlem, a què també va assistir Rebelo de Sousa. "En finalitzar l'acte es va fotografiar amb alumnes i professors, i els va felicitar un per un", explica la Presidència portuguesa en un comunicat.

"Malgrat no tenir cap símptoma víric, el president ha decidit cancel·lar tota la seva activitat pública, que incloïa actes d'alta concurrència", afegeix el text.

"En un moment en què tots els portuguesos demostren la seva elevada maduresa cívica davant el brot víric, el president de la República creu que ha de donar exemple reforçant la prevenció, encara que continuarà treballant des de la seva residència", conclou el comunicat presidencial.

Aquest mateix dilluns el president es sotmetrà a la prova del coronavirus, i el resultat es publicarà a la mateixa pàgina de la Presidència portuguesa.

Les autoritats portugueses han confirmat 30 casos de coronavirus al país, la majoria al nord del país (22). També hi ha casos a Lisboa i un cas, el primer, detectat durant les últimes hores a la regió de l'Algarve (sud).

Últimas noticias