El Govern restableix el control de fronteres i només podran entrar ciutadans espanyols

A més de treballadors transfronterers i aquells que acreditin causa de força major

Per

Bolsamania | 16 mar, 2020

El ministre d'Interior, Fernando Grande-Marlaska, ha anunciat aquest dilluns que el Govern restableix els controls a les fronteres, una mesura que es farà efectiva des d'aquesta mitjanit i durarà fins a la fi de l'estat d'alarma. Això sí, "no tindrà efecte" en el transport de mercaderies per assegurar el proveïment.

A partir de les 00.00 hores es restabliran els controls de fronteres terrestres; només es permetrà l'entrada per via terrestre a ciutadans espanyols, residents a Espanya i treballadors transfronterers i aquells que acreditin causa de força major. Tampoc afectarà el personal diplomàtic estranger, en desplaçaments vinculats a la seva activitat, ni al transport de mercaderies, "amb la finalitat d'assegurar la continuïtat de l'activitat econòmica i preservar la cadena de proveïment".

No descarta també la clausura de les aèries i marítimes, sempre assegurant el transport de mercaderies

Així ho ha explicat Marlaska en roda de premsa la tarda d'aquest dilluns, i ha afegit que "el Govern espanyol ha acordat establir els controls de les fronteres terrestres espanyoles".

El ministre assegura que aquesta mesura es dirigeix a "protegir la salut i seguretat dels ciutadans" i considera que "es tracta d'una iniciativa necessària i proporcional per aconseguir contenir el coronavirus". S'estudiarà que els militars participin al tancament de les fronteres.

A més, no descarta també la clausura de les fronteres aèries i marítimes. "Es poden contemplar totes les actuacions que es considerin. Si les circumstàncies ho exigeixen, s'adoptaran aquestes mesures", afirma Marlaska.

Ha incidit en què la mesura s'ha pres en coordinació amb els Governs europeus, que aquest dilluns al matí han celebrat per via telemàtica un Consell de Ministres conjunt d'Interior i Sanitat. L'Executiu espanyol va avançar aquest diumenge a Portugal i a França que aquesta decisió era molt probable, i el president del Govern, Pedro Sánchez, va parlar amb el president francès, Emmanuel Macron, i el primer ministre de Portugal, Antonio Costa.

Últimas noticias