El canvi de la versió del jove de Malasaña no altera la revisió dels delictes d'odi

Sánchez manté la reunió de la Comissió de seguiment del Pla de lluita contra els delictes d'odi

Per

Bolsamania | 09 set, 2021

El jove de 20 anys que va denunciar una suposada agressió homòfoba a Madrid ha canviat la seva versió dels fets i ha reconegut finalment a la Policia Nacional que ho va fer a instàncies del seu nuvi, que desconeixia el que havia passat, i per ocultar que les ferides i laceracions van ser fruit d'una pràctica masoquista consentida amb altres dos homes. Amb tot, el Govern ha assegurat que manté els seus plans per a la reunió de la Comissió de seguiment del Pla de lluita contra els delictes d'odi que el president del Govern, Pedro Sánchez, va convocar dilluns d'urgència per a aquest divendres.

D'aquesta manera, després del canvi de versió del jove, la Moncloa no té previst desconvocar aquesta reunió, que presidirà el mateix Sánchez, segons han informat a Europa Press fonts governamentals. L'Executiu sosté, a més, que el cas se segueix investigant, tal com ha informat el Ministeri de l'Interior.

Precisament, Sánchez ha manifestat aquest dimecres la seva solidaritat amb tots aquells que pateixen delictes d'odi, després de les últimes agressions homòfobes i s'ha compromès el seu govern per evitar els delictes d'odi. "No hi haurà una altra vegada armaris. El que sí que hi haurà i hi ha és un Govern compromès amb la diversitat i que posarà tots els mitjans per evitar els delictes d'odi", ha sentenciat durant la seva intervenció al Congrés davant la interparlamentària del Grup Parlamentari Socialista.

El cap de l'Executiu ha avançat, a més, que l'actualització del Pla d'Acció contra els Delictes d'Odi 2022-2024 té dos objectius: actualitzar els delictes d'odi i adoptar els canvis pertinents perquè "aquells grups que volen tornar l'odi als carrers d'Espanya no tinguin cap opció d'aconseguir-ho".

Últimas noticias