Di Maio i el Partit Demòcrata avancen en les negociacions per formar Govern a Itàlia

Segueixen parlant a poques hores que expiri el termini fixat per Mattarella

Per

Bolsamania | 27 ago, 2019

Actualitzat : 10:12

El partit d'esquerres i antisistema Moviment 5 Estrelles -liderat per Luigi Di Maio- i el Partit Demòcrata, de centreesquerra, negocien a contrarellotge un pacte per governar Itàlia en coalició, però encara hi ha qüestions que els divideixen, com qui serà el pròxim primer ministre del país. Les dues formacions són optimistes i confien a arribar a un acord que deixi el líder ultradretà, Matteo Salvini, fora de l'Executiu, i eviti unes eleccions anticipades.

"No s'ha resolt la qüestió del primer ministre. Després d'una primera reunió entre el secretari general del PD, Nicola Zingaretti, i el líder del M5S, Luigi Di Maio, les discrepàncies continuen", han informat fonts del Partit Demòcrata, segons recull Efe.

Zingaretti va dir, però, que és "optimista" respecte a poder acordar "un govern seriós i durador per al país" amb el Moviment 5 Estrelles i que presti atenció a la "protecció del medi ambient, l'ocupació i la investigació".

"Crec que anem pel bon camí, estem debatent i seguirem aprofundint", ha apuntat.

El mercat seguirà aquest dimarts amb especial atenció el que passi a Itàlia. Les cròniques destaquen avui que els operadors estaran molt pendents d'aquest assumpte, juntament amb tota l'evolució de la guerra comercial entre la Xina i els EUA i una possible trobada entre els Estats Units i l'Iran.

El Moviment 5 Estrelles i el Partit Demòcrata han mantingut diverses converses durant els últims dies. Aquestes trobades s'han produït abans que aquest dimarts el president de la República, Sergio Mattarella, comenci la segona ronda de consultes de dos dies per decidir si és possible la formació d'un gabinet o cal celebrar noves eleccions.

Mattarella ja va organitzar la setmana passada una primera ronda, després de la qual va comunicar que hi havia una majoria parlamentària amb voluntat per intentar negociar un govern. Per això, el president italià va concedir més temps, encara que va demanar celeritat, ja que Itàlia ha de resoldre diversos compromisos a curt termini, com l'elecció del seu candidat a comissari europeu o l'elaboració d'uns pressupostos generals per al 2020.

Mattarella rebrà avui els presidents de la Cambra dels Diputats, Roberto Fico, i del Senat, Maria Elisabetta Aberti Castellati, i als grups minoritaris. Dimecres serà el torn dels grans partits, unes consultes que tancarà el Moviment 5 Estrelles a les 19:00 hora local.

Últimas noticias