Debat Sánchez - Feijóo: el líder del PP surt reforçat d'una tensa trobada

El president socialista no va aconseguir el propòsit d'augmentar les opcions

Per

Bolsamania | 11 jul, 2023

El president del Partit Popular (PP), Alberto Núñez Feijóo, va sortir reforçat de l'únic debat que mantindrà amb l'actual president del Govern i líder socialista, Pedro Sánchez, que no va aconseguir el seu objectiu d'augmentar les seves opcions de mantenir-se a La Moncloa.

Tant els mitjans estrangers més influents com els espanyols coincideixen a destacar el to molt tens del debat, marcat per les constants interrupcions. A més, Sánchez va fer la sensació de més nerviosisme, enfront d'un Feijóo més calmat i que va saber marcar millor els temps que el rival.

Bloomberg destaca que "Sánchez no aconsegueix la tan necessària victòria en el debat electoral" i afegeix que "la major part de l'enfrontament va comptar amb els dos candidats aixecant la veu per interrompre's i anomenant-se mentiders".

A més, assenyala que "Sánchez va buscar centrar-se en les aliances formades entre el PP i el grup d'ultradreta Vox a molts governs locals i regionals. Feijóo va intentar centrar-se en les relacions entre els socialistes i els separatistes bascos i catalans".

Per part seva, Financial Times afirma que els dos líders "intercanvien acusacions en un tens debat". Segons aquest mitjà, Sánchez i Feijóo "es van acusar mútuament de no protegir les dones, de fer pactes amb aliats de mala reputació i de mentir sobre l'economia, en un debat televisat de mal to".

"Els dos rivals es van interrompre, van parlar i van mostrar menyspreu l'un a l'altre en una sèrie d'intercanvis irritables, i el president socialista va semblar més irritable en una nit que va ser una de les últimes oportunitats per liderar les enquestes davant del candidat conservador", afegeix.

L'agència Reuters comenta que el debat va ser "caòtic" i que "la parella va discutir sobre una varietat de temes, des de l'economia, l'habitatge i les pensions, fins al medi ambient, les relacions internacionals i les polítiques envers les dones, interrompent-se regularment, agitant taules numèriques, posant els ulls en blanc i gesticulant furiosament”.

A Espanya, el diari El País afirma que "Pedro Sánchez no va actuar gairebé en cap moment com a president i no va aconseguir dominar el duel", cosa que va permetre a Feijóo sortir-ne reforçat.

El Mundo comenta que "un Pedro Sánchez desbordat perd l'històric cara a cara amb Feijóo", mentre ABC afirma que "Feijóo frena les opcions de Sánchez de remuntar".

En altres mitjans destacats, La Razón assenyala que 'Feijóo noqueja Sánchez'; i El Confidencial destaca que 'la victòria en el debat electoral impulsa Feijóo i desbarata l'intent de remuntada de Sánchez'.

Finalment, El Periódico titula que "Sánchez desaprofita el debat i Feijóo resisteix', mentre El Diario comenta que "Feijóo intenta desmarcar-se de Vox en un embolicat cara a cara amb Sánchez".

Últimas noticias