Biden s'uneix avui als piquets de la vaga del sector automobilístic a Detroit

La visita arriba un dia abans d'un acte amb sindicalistes de Donald Trump

Per

Bolsamania | 26 set, 2023

El president dels EUA, Joe Biden, s'uneix aquest dimarts als piquets dels treballadors en vaga del sector automobilístic a Detroit (Míchigan), una imatge històrica que arriba un dia abans d'un acte amb sindicalistes en aquesta ciutat del republicà Donald Trump.

"Aniré a Michigan per unir-me a la línia de piquets i solidaritzar-me amb els homes i dones de la UAW (sindicat United Auto Workers) en la seva lluita per una part justa del valor que van ajudar a crear", va publicar Biden a X (abans Twitter).

Tant Biden com Trump, a qui previsiblement s'enfrontarà com a candidat republicà en la lluita electoral del 2024, estan immersos a la carrera presidencial i saben que qualsevol moviment és important per guanyar vots.

Un portaveu de la campanya de Trump va dir que el viatge de Biden a Michigan és "una sessió fotogràfica barata", segons recull Reuters.

"L'única raó per la qual Biden va a Michigan dimarts és perquè el president Trump va anunciar que hi anirà dimecres", va dir l'oficina de Trump en un comunicat divendres a última hora.

La UAW va convidar divendres Biden a visitar els treballadors en les seves línies de piquet, i va dir que ampliarà la seva vaga de Detroit als centres de distribució de peces a tot Estats Units a General Motors i la matriu de Chrysler, Stellantis. El sindicat va afegir que ha fet veritables progressos a les converses amb Ford Motor.

Últimas noticias