Berenberg sobre Espanya: "Al camí per al tipus de govern equivocat"

La companyia alerta de l'impacte de la coalició PSOE-Podem sobre l'economia espanyola

Per

Bolsamania | 07 gen, 2020

Les empreses d'anàlisi i els mitjans internacionals segueixen analitzant la situació política d'Espanya. Bloomberg inclou aquest assumpte en el seu mail sobre les 5 claus del dia i remarca que, tot i que finalment avui s'investirà Pedro Sánchez president de govern, "hi ha encara moltes coses que els inversors han de considerar" sobre la situació política d'Espanya . Els analistes de Berenberg, per la seva banda, publiquen aquest dimarts un informe titulat Espanya, en el camí per al tipus de govern equivocat, en què alerten l'impacte de govern PSOE-Podem sobre l'economia.

"L'economia espanyola probablement podrà fer front a una feble coalició d'esquerres que finalment no podrà fer molt. No obstant això, si aquesta coalició aconsegueix el suport de partits regionalistes d'esquerres catalans i bascos per revertir reformes clau del mercat laboral i impulsar mesures similars a l'augment del salari mínim del 22% el 2019, el dany podria ser greu", avisen des de la companyia.

Entre els plans de l'aliança PSOE-Podem està augmentar els impostos dels treballadors amb alts ingressos i de les grans empreses, incrementar la despesa social i indexar les pensions a la inflació. "I el que és més important, pretenen revertir algunes de les reformes del mercat laboral que el PP de centredreta de Mariano Rajoy va introduir després de la crisi financera de 2008/2009 i la crisi de la zona euro de 2011/2012", alerten des de Berenberg.

Des de la companyia insisteixen que, en estar mancat d'una majoria parlamentària estable, la coalició PSOE-Podem podrà aprovar mesures importants només una a una i amb el suport d'altres partits. "Com que Sánchez es recolza -entre molts altres partits regionalistes- en el separatista ERC, la qüestió de Catalunya decidirà el destí de la coalició minoritària. A canvi que ERC s'abstingui avui, Sánchez ha acceptat discutir un full de ruta sobre el futur de Catalunya. Les disputes sobre Catalunya poden privar-lo de la majoria en qualsevol moment", remarquen des de Berenberg.

Últimas noticias