Bonificacions del 5%: guerra pels plans de pensions abans de la retallada del Govern

Les entitats han posat en marxa ja una nova campanya comercial d'aquí a final d'any

Per

Bolsamania | 16 oct, 2020

Amb l'arrencada de l'últim trimestre de l'any, les entitats s'animen a llançar ja les seves tradicionals campanyes de plans de pensions. En aquest cas, la guerra per atreure al client arriba amb regals i amb bonificacions de fins a un 5%. Una xifra d'especial rellevància en aquesta ocasió, ja que aquests últims dies el Govern ha deixat entreveure els seus plans per a retallar els beneficis fiscals d'aquests productes.

Entre els bancs que més ofereixen als seus clients hi ha Bankia, que abonarà aquest 5% les aportacions i els traspassos procedents d'altres entitats als seus plans de pensions. Això sí, les bonificacions varien en funció de la quantia aportada o mobilitzada d'altres entitats, el pla de destí i el compromís de permanència. La mateixa quantitat que ofereix Mapfre durant octubre, novembre i desembre. En aquest cas, la bonificació serà en forma de 'Trèvols Mapfre', que es podran descomptar en rebuts posteriors d'assegurances, sempre que el capital traslladat mínim sigui de 6.000 euros i aplicant un topall màxim de 7.500 trèvols per als menors de 60 anys i de 4.500 per a les persones de 60 anys i més.

Santander és un altre dels bancs que ofereix fins a un 5% pels traspassos des d'una altra entitat així com als seus clients que hi facin aportacions periòdiques. En concret, per a aconseguir aquest 5% caldrà traspassar més de 100.000 euros amb una permanència de vuit anys. En funció de la variació de l'import i del temps, la bonificació anirà minvant. Per part seva, els clients de Banc Sabadell que desitgin optar a aquest benefici, hauran de traspassar almenys 4.000 euros amb un compromís de permanència també de vuit anys. A més, es faran aportacions periòdiques mensuals per un import igual o superior a 150 euros durant dos anys ininterrompudament.

Bankinter inclou un abonament en efectiu de fins a un 4% per traspassos procedents d'altres entitats. En concret, per a una quantitat igual o superior a 30.000 euros hi haurà una bonificació del 3% sobre el saldo traspassat. Per a traspassos inferiors a 30.000 euros i iguals o superiors a 1.000 euros, la bonificació serà del 2% brut. En tots dos casos, el client podrà obtenir un 1% de bonificació addicional si dóna d'alta una aportació periòdica mensual durant el termini de la campanya d'import igual o superior a 100 euros i la manté durant 24 mesos. En tots els casos, l'import màxim de bonificació serà de 5.000 euros i s'estableix com a requisit un període mínim de permanència de sis anys.

Finalment, BBVA paga fins a un 3% per als traspassos superiors a 25.000 euros, un 2% si l'import va de 8.000 a 25.000 euros, un 1% per a les quantitats inferiors. Aquí, el compromís de permanència és de cinc anys. CaixaBank bonifica amb un 1% sobre l'import traspassat i un 2% addicional si es contracta una aportació periòdica d'almenys 100 euros o se'n realitza una única d'almenys 3.000 euros.

QUÈ PASSARÀ AMB ELS BENEFICIS?

Aquests últims dies uns quants membres del Govern han deixat entreveure que els pròxims Pressupostos Generals de l'Estat inclouran una revisió dels beneficis fiscals i els rendiments de determinada figures fiscals, així com la manera d'incentivar els plans de pensions col·lectius. El ministre d'Inclusió i Seguretat Social, José Luis Escrivá, ha plantejat tant a la taula del Pacte de Toledo com en el diàleg social que està treballant en els plans de pensions col·lectius i veient la forma d'estimular i incentivar aquests plans com a part de la negociació col·lectiva, incentivant-los amb interessos més alts que els plans individuals.

En unes de les seves últimes declaracions, Escrivá afirmava que els plans de pensions són un producte "molt car" perquè les comissions mitjanes són d'un 1,5%. A més, citant estudis duts a terme per l'Autoritat Independent de Responsabilitat Fiscal (AIReF), assenyalava que el benefici fiscal està mal dissenyat perquè és regressiu. "Els qui acaben fent ús d'aquesta desgravació són gairebé tots perceptors de rendes mitjanes i altes, i creuant les dades amb l'Impost sobre el Patrimoni veiem que no són precisament els qui necessitarien tenir una pensió complementària de manera més peremptòria".

Últimas noticias