Desplaçaments a la segona residència el cap de setmana: Estan permesos?

El Govern, la Guàrdia Civil i la Policia adverteixen que només es pot agafar el cotxe en casos excepcionals

Per

Bolsamania | 20 mar, 2020

L'estat d'alarma declarat a Espanya posa condicionants a la mobilitat dels ciutadans, especialment quan es tracta dels desplaçaments amb cotxe. Després de la fugida massiva hores abans que el Govern decretés aquesta situació excepcional, tant els ministres com els responsables de la Guàrdia Civil i Policia no deixen de recordar que no està permès viatjar si no és per una causa totalment justificada.

No està permesa la circulació per viatjar fins a una segona residència o altres allotjaments a pobles, muntanya o platja. Tampoc les visites a altres persones, avisen els agents a través de twitter, en un missatge en el qual recorden que les forces de seguretat comprovaran que es respecten les mesures de restricció i se'n sancionarà l'incompliment.

"Recorda, la llibertat de circulació està limitada a les activitats especificades a la declaració de l'estat d'alarma", afegeixen. Segons el decret llei aprovat pel Govern, es permet la circulació de vehicles particulars per les vies d'ús públic per a la realització d'activitats estrictament necessàries o per al proveïment de carburant en gasolineres.

En aquestes activitats s'hi inclouen els mateixos supòsits que en el cas de poder sortir al carrer. Són: l'adquisició d'aliments, productes farmacèutics i de primera necessitat, l'assistència a centres sanitaris, el desplaçament al lloc de treball, el retorn al lloc de residència habitual, l'assistència i cura a majors, menors, dependents, persones amb discapacitat o persones especialment vulnerables, el desplaçament a entitats financeres, per causa de força major o situació de necessitat, o qualsevol altra activitat d'anàloga naturalesa adequadament justificada.

A més, cal tenir en compte que l'ús del vehicle haurà de fer-se individualment, excepte en cas d'acompanyar una persona gran, dependents, amb discapacitat o menors d'edat, i sempre amb causa justificada. En tot aquest assumpte, la Direcció General de Trànsit (DGT) també posa el seu granet de sorra perquè tothom compleixi amb les normes. Els agents tenen ordre de multar a aquells que ho infringeixin amb sancions que van dels 300 als 1.000 euros.

Últimas noticias