WiZink acorda amb els sindicats un ERO de 123 treballadors

El pacte estableix una indemnització de 31 dies per any treballat

Per

Europa Press | 06 ago, 2020

WiZink ha tancat un acord amb els sindicats segons el qual l'Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO) comunicat el mes de juny finalment afectarà un total de 123 llocs de feina, enfront de 144 com es va anunciar inicialment.

Els treballadors perjudicats pel procés d'acomiadament col·lectiu seran indemnitzats amb 31 dies per any treballat amb un màxim de 30 mensualitats, més triennis i lineals depenent de l'antiguitat a l'empresa.

Així mateix, l'acord estableix prejubilacions a partir de 55 anys, oportunitat d'adscripcions voluntàries, així com un programa d'orientació professional i cerca d'ocupació.

La primera oferta econòmica que WiZink va posar sobre la taula establia 24 dies de salari amb un límit de 18 mensualitats. UGT va plantejar una contraproposta, subscrita per CCOO, en la qual se sol·licitaven 43 dies per any treballat amb un topall de 36 mensualitats.

La taula de negociació es va iniciar formalment el 7 de juliol, si bé les reunions prèvies van començar uns dies després d'anunciar-se l'ERO. Com és habitual, gràcies a aquestes trobades s'ha permès rebaixar el nombre d'ocupacions afectades i millorar l'oferta econòmica inicial.

El banc, propietat del fons Värde Partners, pretén així simplificar la seva estructura, amb l'objectiu d'optimitzar el negoci i adaptar-se a les noves circumstàncies. Aquest plantejament s'ha accelerat després de la crisi generada per l'expansió del coronavirus i la sentència del Tribunal Suprem sobre les targetes revolving, un negoci al qual WiZink està molt exposat.

Per a WiZink, la seva prioritat ara és avançar en la digitalització i diversificació del seu negoci en un context de mercat complex, mentre continua facilitant el crèdit i oferint nous productes en un entorn més digital als seus clients a Espanya i Portugal.

Últimas noticias