Wall Street torna a superar màxims després de tancar un primer semestre excel·lent

L'S&P 500 s'ha revalorat un 14% durant els primers sis mesos de 2021

Per

Bolsamania | 01 jul, 2021

Wall Street registra suaus alces per començar el segon semestre, després de completar els primers sis mesos amb un rendiment excel·lent. L'S&P 500, que va marcar un nou rècord durant l'última sessió de juny, no té sostre i torna a superar el seu màxim i el situa per sobre dels 4.305 punts. A l'acumulat de la primera meitat de l'any, ha acumulat una revaloració del 14% l'any, mentre que el Dow Jones i el Nasdaq s'han revalorat un 12%.

Pel que fa a les dades econòmiques, s'ha donat a conèixer l'ISM i el PMI manufacturer de juny. Pel que fa al primer indicador, aquest ha caigut fins a 60,6, per sota de l'anterior dada que arribava al 61,2 i inferior, també, a les previsions que el situaven a 61.

Sobre això, Timothy R. Fiore, president de Comitè d'Enquestes de Negocis de Manufactura l'Institute for Supply Management, ha afirmat que "l'absentisme laboral, les aturades de curta durada per escassetat de peces i les dificultats per cobrir llocs de treball segueixen sent problemes que limiten el potencial de creixement de la indústria". I afegeix que "el sector manufacturer va tenir un bon comportament per tretzè mes consecutiu, ja que la demanda, el consum i les entrades van registrar un creixement en comparació amb maig".

També s'ha conegut el PMI manufacturer de juny, s'ha situat en 62,1, xifra que suposa un descens de 0,7 respecte a la dada prèvia i les previsions, que no esperaven grans canvis.

IHS Markit, la companyia que elabora l'informe, ha destacat a l'això que "la força del repunt s'ha vist obstaculitzada per la capacitat i l'escassetat de materials i mà d'obra, la qual cosa vol dir que la preocupació pels preus ha seguit augmentant".

En qualsevol cas, les dades d'activitat continuen indicant una gran recuperació econòmica als EUA, de manera que l'atenció se centra en el comportament dels preus i dels salaris.

En aquest sentit, el Departament de Treball ha donat a conèixer la xifra setmana de sol·licituds d'atur setmanals, que ha caigut fins a les 364.000 peticions. Això suposa un brusc descens de 51.000 demandes respecte a l'anterior dada i marca mínim en la crisi per la pandèmia. No s'assolien xifres tan baixes des del 14 de març de 2020.

A més, l'informe ADP d'ocupació privada va mostrar ahir la creació de 692.000 llocs de treball al juny, per sobre dels 600.000 anticipats.

A l'informe d'ocupació oficial, a més de la creació d'ocupació (s'esperen 675.000 llocs de treball) i la taxa d'atur (s'anticipa una caiguda fins al 5,6% des del 5,8%), els inversors centraran l'atenció en l'evolució dels salaris.

Aquesta variable s'ha convertit en la més seguida actualment, a causa que pot anticipar pressions inflacionistes al mercat laboral, un escenari que seria el més complicat de gestionar per a la Fed, perquè indicaria un augment de les expectatives d'inflació a llarg termini.

A nivell monetari, Christopher Waller, vicepresident de la Fed de St. Louis, s'ha unit a les veus més dures (hawkish) dins el banc central. Està a favor de començar a retirar els estímuls monetaris aviat i començaria pels actius hipotecaris MBS aquest mateix any, per finalitzar el tapering a final de 2022. A més, defensa començar a pujar tipus a finals de l'any que ce o principis de 2023.

L'AVÍS DE XI JINPING

A l'escena geopolítica, el president de la Xina, Xi Jinping, ha tret pit durant el 100è aniversari del Partit Comunista, en afirmar que mai permetrà que cap força estrangera intimidi la Xina.

"Qualsevol que s'atreveixi a fer-ho es trobarà amb el seu cap colpejat sagnantment contra la Gran Muralla d'acer forjada per més de 1.400 milions de xinesos", ha amenaçat, en un to molt més bel·ligerant del que és habitual i que és tot un 'avís a navegants'.

Sobre el gegant asiàtic, Bolsamanía ha celebrat un nou MarketWatch durant el qual Bruno Patain, CountryHead per a Espanya i Portugal de Eurizon Asset Management, ha afirmat que "l'obertura de la Xina tindrà el mateix impacte que l'arribada de l'euro".

A nivell empresarial, Curevac, que registra caigudes del 10%, ha anunciat que la seva vacuna contra el Covid-19 té una eficàcia del 48%, una xifra molt similar a la de fa dues setmanes.

En altres mercats, el petroli West Texas repunta un 3,29%, fins als 75,89 dòlars, a l'espera de la reunió de l'OPEP+, que se celebra aquest dijous. A més, l'euro s'aprecia un 0,16% i es canvia a 1,1874 dòlars. I l'unça d'or puja un 0,60%, fins als 1.782 dòlars, mentre la rendibilitat del bo americà a 10 anys puja fins a l'1,456%. Finalment, el bitcoin baixa un 2,95%, fins als 33.754 dòlars.

Últimas noticias