Wall Street continua pujant després que l'S&P 500 s'hagi recuperat de les pèrdues

El selectiu estatunidenc va marcar nous màxims històrics aquest dimarts

Per

Bolsamania | 19 ago, 2020

Wall Street segueix instal·lat en un moment dolç i cotitza en positiu aquest dimecres. Els índexs de la borsa de Nova York pugen un 0,10% de mitjana després dels nous màxims històrics de l'S&P 500, que va marcar aquest dimarts i que li han servit per recuperar-se de les pèrdues de l'inici de la pandèmia de coronavirus.

El nombre de contagis està disminuint al país, encara que les autoritats estatunidenques estan expectants del que pugui passar quan els estudiants recomencin les classes.

Pel que fa al front empresarial, aquest dimecres Nvidia es confessa davant el mercat. A més, Johnson & Johnson ha acordat la compra de Momenta Pharmaceuticals per 6.500 milions de dòlars. Les accions de Momenta es disparen gairebé un 70% gràcies a aquesta operació corporativa. També destaca Target, que puja més d'un 9% després de presentar resultats: ha aconseguit guanys trimestrals rècord.

La guerra comercial també segueix present a l'ànim dels inversors. Avui Trump ha confirmat que va ser ell qui va posposar les negociacions amb la Xina. La tensió entre tots dos gegants és un dels assumptes que està marcant la setmana als mercats, tot i que no afecta els índexs.

En matèria política, republicans i demòcrates continuen negociant un segon paquet d'estímuls per a l'economia del país, encara que ara l'acord sembla més pròxim després que Nancy Pelosi hagi assegurat que els demòcrates estan disposats a rebaixar les seves demandes per arribar a un acord amb els republicans. S'estima que el paquet podria ascendir, si hi ha acord, a 1,5 bilions de dòlars.

A nivell monetari, la Reserva Federal (Fed) serà també una altra de les grans protagonistes del dia, ja que es publicaran les actes de la seva reunió celebrada el mes de juny passat, que podrien donar pistes sobre el rumb que seguirà el banc central que lidera Jerome Powell.

A nivell estratègic, Goldman Sachs ha estat l'últim gran banc d'inversió a elevar el preu objectiu de l'S&P 500. La firma ara creu que el selectiu estatunidenc pot pujar gairebé un 10% d'aquí a finals d'any. David Kostin, estrateg cap de Renda Variable als EUA, ha elevat el preu objectiu que pot assolir l'índex de 3.000 a 3.600 punts.

A d'altres mercats, el petroli West Texas cau un 1%, fins a 42,48 dòlars, a l'espera del resultat de la reunió de l'OPEP+, mentre l'euro s'aprecia un 0,05% i es canvia a 1,1934 dòlars. A més, la rendibilitat del bo americà a 10 anys cau fins al 0,65%. I a l'altre costat de l'Atlàntic, l'Ibex recupera posicions impulsat per IAG, BBVA i Telefónica, entre d'altres. Finalment, a l'Àsia les borses han tancat amb signe mixt després de l'enfonsament de les exportacions al Japó.

Últimas noticias