Wall Street segueix de festa: el Dow Jones i l'SP 500 marquen nous màxims històrics

El Banc d'Anglaterra no ha baixat els tipus d'interès, malgrat les previsions del mercat

Per

Bolsamania | 14 jul, 2016

Actualitzat : 16:36

Guanys a Wall Street, que permeten el Dow Jones i l'S&P 500 marcar nous màxims històrics aquest dijous. Els inversors descompten que finalment el Banc d'Anglaterra no ha baixat els tipus d'interès, en contra del que anticipava el mercat. També unes bones dades d'atur setmanal i uns resultats de JP Morgan Chase millors de l'esperat.

El Banc d'Anglaterra desafia les expectatives del mercat que s'havien format després del resultat del referèndum en favor del Brexit el passat 23 de juny i manté els tipus d'interès en el 0,5%, nivell en el qual porten des de 2009. Els economistes, però, havien donat per fet una retallada de 25 punts bàsics que finalment no s'ha produït.


La lliura esterlina, que cotitzava amb alces entorn del mig punt enfront de l'euro i al dòlar, ha passat a disparar-se respecte dels seus principals emparellaments amb la sorprenent decisió del Banc d'Anglaterra. Així, la moneda avança fins als 1,3354 dòlars i els 1,2010 euros.


ECONOMIA: LLIBRE BEIX DE LA FED I DADES D'ATUR SETMANAL


Als Estats Units, ahir dimecres es va publicar el Llibre Beix de la Reserva Federal, que resumeix l'evolució de l'activitat econòmica als EUA i que es publica vuit vegades l'any. El document va tornar a mostrar que l'economia americana segueix expandint-se a un ritme moderat, tal com ho ha fet els últims mesos. El document ha constatat que el mercat laboral del país segueix millorant, malgrat que de moment no s'han produït pressions inflacionistes sobre els salaris.


A més, les dades d'atur setmanal publicades aquest dijous han superat les previsions del consens, ja que les peticions inicials d’atur s'han mantingut en 254.000 persones, quan el mercat esperava una dada de 265.000. Els analistes de Barclays destaquen que aquest indicador roman "baix" a principis de juliol.


EMPRESES: JP MORGAN CHASE SUPERA PREVISIONS


JP Morgan ha batut totes les expectatives amb els seus resultats del segon trimestre de l'any. Ha presentat un guany ajustat per acció d'1,46 dòlars i uns ingressos de 25.200 milions de dòlars, mentre que els analistes esperaven unes xifres molt més baixes, en concret uns guanys per acció d'1,43 dòlars i ingressos de 24.500 milions. En el mateix trimestre de l'any anterior va aconseguir guanys d'1,54 dòlars per acció i ingressos de 24.300 milions.


ALTRES MERCATS


Els futurs sobre el petroli West Texas pugen 1,7%, fins a 45,54 dòlars.


Els bons del Tresor EUA a 10 anys cauen 19/32 dòlars; la seva rendibilitat puja fins a l'1,54%.


L'euro puja 0,18%, fins a 1,111 dòlars.

Últimas noticias