Wall Street es pren un respir: cotitza en negatiu després del seu vigorós inici de mes

Amb el Dow recuperant els 29.000, i l'S&P i el Nasdaq marcant nous màxims...

Per

Bolsamania | 03 set, 2020

Wall Street es pren un respir. Els futurs dels principals índexs estatunidencs registren números vermells després del seu vigorós inici de mes. Sense anar més lluny, el Nasdaq i l'S&P 500 acaben de marcar nous màxims i el Dow Jones ha recuperat els 29.000 punts, nivell perdut a principis de febrer.

El president estatunidenc, Donald Trump, no va trigar aquest dimecres a penjar-se la medalla i assegurar que, amb el demòcrata Joe Biden al capdavant de la Casa Blanca, les borses continuarien caient com en el pic de la crisi del coronavirus.

El tebi informe d'ocupació ADP (avantsala de la dada d'atur als EUA) i els advertiments de la Reserva Federal (Fed) no van ser motius de pes per a llastrar l'avanç de Wall Street el dimecres.

Aquest dijous, les peticions inicials d'atur han baixat fins a 881.000 des de 1,011 milions de la setmana passada i s'han situat per sota de les 950.000 anticipades pel consens dels analistes. Així, aquesta dada cau al seu nivell més baix des que va començar la pandèmia de Covid-19. Dins de l'àmbit macroeconòmic, els inversors també estaran pendents de la publicació del PMI de serveis dels EUA i del PMI no manufacturer de l'ISM, totes dues dades del mes corresponents al mes d'agost.

En matèria política, Washington ha demanat als Estats que estiguin preparats per distribuir el vaccí contra el virus a partir de l'1 de novembre. En una carta als governadors amb data del 27 d'agost, Robert Redfield, director dels Centres per al Control i la Prevenció de Malalties dels EUA, ha afirmat que els Estats "en un futur proper" rebran sol·licituds de permís de McKesson Corp, que ha estat contractat amb els CDC per distribuir vaccins a llocs que inclouen departaments de salut i hospitals estatals i locals.

ALTRES MERCATS

Al mercat de matèries primeres, el barril West Texas, de referència als Estats Units, cotitza en aquests moments amb una caiguda superior al 2% i es paga a 40,60 dòlars. An el mercat de divises, l'euro es devalua un 0,12% i es canvia a 1,1837%. I al mercat de deute, la rendibilitat del bo estatunidenc a deu anys se situa en el 0,64%.

A l'altre costat de l'Atlàntic, l'Ibex i la resta d'Europa pugen amb ganes davant les bones noves sobre el vaccí. Finalment, a l'Àsia les borses han tancat amb signe mixt mentre els inversors de la regió digereixen les últimes dades macro.

Últimas noticias