Wall Street s'apunta al vermell després que Powell esmentés la retirada d'estímuls

Tan sols l'esment de començar a retirar-los gradualment no ha agradat al mercat

Per

Bolsamania | 25 mar, 2021

Wall Street s'apunta al vermell durant la sessió del dijous després de les pèrdues del dimecres, molt més destacades en l'índex tecnològic Nasdaq que en el Dow Jones i l'S&P 500. Les paraules de Jerome Powell, que tan sols ha anticipat que els estímuls monetaris començaran a retirar-se de manera gradual quan l'economia es recuperi, han estat suficients per provocar una onada de vendes a les borses mundials.

El president de la Fed ha dit en una entrevista radiofònica que "a mesura que avancem substancialment cap als nostres objectius, anirem reduint gradualment" les compres de bons per valor de 120.000 milions de dòlars mensuals que realitza el banc central.

Encara que les seves declaracions no aporten res nou, el fet que hagi esmentat la retirada d'estímuls no ha agradat als operadors. A més, contraresten els esforços realitzats durant les últimes setmanes per ell mateix, ja que ha reiterat en moltes ocasions que la Fed no s'ha plantejat actualment retirar els estímuls perquè l'economia s'ha recuperat, però encara està molt lluny dels seus objectius.

EL BLOQUEIG DEL CANAL DE SUEZ

Un altre factor que influeix en els mercats va ser la gran pujada del petroli pel bloqueig del Canal de Suez, pel fet que un vaixell de càrrega s'hi ha quedat encallat i ha bloquejat el trànsit marítim en tots dos sentits. Malgrat que el preu del cru West Texas cau un 2%, per sota de 60 dòlars, els analistes anticipen que l'incident pot trigar diversos dies a ser solucionat.

Encara que al marge d'aquest incident puntual, Bolsamanía publica aquest dijous que els experts de Morgan Stanley consideren que el sector de l'energia encara té recorregut, perquè no s'ha revalorat de la mateixa manera que el petroli i la seva valoració actual “continua sent molt atractiva”.

A més, assenyalen que el sector ofereix “cobertura a la pujada dels rendiments dels bons” i els seus estrategs en matèries primeres preveuen que el cru superi els 70 dòlars fins al tercer trimestre de l'any i fins i tot arribi a tocar els 80 dòlars per barril, en el cas del Brent.

A l'agenda econòmica, les dades setmanals de desocupació han estat millors del que es preveia, ja que les peticions inicials de desocupació han baixat per sota de 700.000.

A més, s'ha revisat a l'alça el PIB del quart trimestre, fins al 4,3% des del 4,1% anterior. Tot això després que els indicadors d'activitat preliminars de març constatessin que la recuperació econòmica als EUA continua enfortint-se, tal com ha comentat aquesta setmana Jerome Powell, president de la Reserva Federal (Fed).

"El sector serveis dels EUA continua mostrant una activitat sòlida, mentre cada vegada hi ha més persones vacunades i el suport fiscal està augmentant", destaquen des de Julius Baer.

En altres mercats, la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys es manté a l'1,62% després d'haver superat la setmana passada l'1,75%, mentre l'euro es deprecia lleugerament un 0,02% i es canvia a 1,1810 dòlars.

Últimas noticias