Wall Street registra suaus pèrdues i segueix pendent de la variant delta i de l'IPC

Tant el Dow Jones com l'S&P 500 van marcar aquest divendres nous màxims històrics

Per

Bolsamania | 09 ago, 2021

Actualitzat : 15:58

Wall Street cau lleument a l'inici de la segona setmana d'agost. Durant una jornada que serà típicament estiuenca, amb baix volum de negociació, els inversors segueixen pendents de l'evolució de la variant delta del coronavirus, que pot tornar a frenar el creixement econòmic mundial; i de les dades d'IPC que es publicaran als EUA.

Tant el Dow Jones com l'S&P 500 van tancar aquest divendres a nous màxims històrics, cosa que torna a deixar clara la fortalesa de la renda variable nord-americana, recolzada per la política monetària de la Reserva Federal (Fed) i per la positiva temporada de resultats empresarials, que va arribant al seu final.

Als EUA ja ha presentat els seus resultats trimestrals el 90% de les companyies de l'S&P 500, i gairebé un 90% n'ha batut les estimacions de consens, durant el millor trimestre en sorpreses positives des de 2008. Entre les empreses més destacades que falten per publicar, figuren Disney, eBay, Airbnb i Coinbase.

A l'agenda macroeconòmica de la setmana, destaca la publicació dimecres de l'índex de preus al consum (IPC) corresponent al mes de juliol, i dijous l'índex de preus a la producció (IPP) del mateix mes.

"Després d'haver constatat la fortalesa del mercat laboral als EUA, amb unes dades molt positives divendres passat, amb una caiguda de la taxa d'atur fins al 5,4%, ara toca el torn del segon objectiu de la Reserva Federal, de la inflació", assenyalen des de Link Securities.

"Tenint en compte que la Fed ha lligat el començament de la retirada d'estímuls de l'evolució dels seus objectius i la recuperació econòmica, la lectura de la inflació determinarà el calendari d'adopció de mesures de la Fed, per la qual cosa creiem que una lectura propera al 5,3% esperat pel consens (4,3% en termes subjacents), alimentarà les expectatives que la Fed anunciï el començament de la seva retirada d'estímuls durant les seves properes reunions", argumenten aquests analistes.

"En aquest cas, com ja es va veure divendres amb les dades d'ocupació, el sector bancari i els valors més cíclics es beneficiarien de la dada. Si, per contra, la inflació es desboca i és molt superior a l'esperada, la Fed podria esperar algun mes més abans de començar a adoptar mesures de retirada d'estímuls, que s'iniciarien primer amb una menor compra d'actius", conclouen aquests experts.

En altres referències destacades pels propers dies, dijous es publicaran les dades d'atur setmanal i finalment divendres coneixerem l'índex de sentiment de consumidor de la Universitat de Michigan d'agost.

A més, a Washington se segueix negociant el pla d'infraestructures que promou l'Administració Biden. Les principals companyies beneficiades serien les constructores i productores de matèries primeres, entre les quals es troben algunes empreses espanyoles.

A nivell empresarial, Tesla registra pujades després que els analistes de Jefferies hagin millorat la seva perspectiva sobre el valor des de neutral a comprar i hagin elevat la seva previsió de cara a finals d'any fins als 800 dòlars per títol. Estimen també que la companyia es beneficiarà del bon camí que agafaran les empreses de vehicles elèctrics i que, si escau, li anirà millor a causa de la falta "de problemes heretats".

En altres mercats, el petroli West Texas es desploma un 4%, fins als 65,50 dòlars. A més, l'euro es deprecia un 0,04% i es canvia a 1,1755 dòlars. I l'unça d'or cau un 1%, fins als 1.745 dòlars, mentre la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys es relaxa fins a l'1,287%. Finalment, el bitcoin repunta un 2,4%, fins als 44.702 dòlars.

Últimas noticias