Wall Street registra signe mixt per acabar una setmana suaument alcista

Bankinter anticipa un moviment lateral fins al simposi econòmic de Jackson Hole

Per

Bolsamania | 13 ago, 2021

Actualitzat : 15:58

Wall Street no troba tendència durant l'última jornada d'una setmana lleugerament positiva per a la renda variable nord-americana, a excepció del sector tecnològic, que s'ha quedat lleugerament endarrerit. El Dow Jones i l'S&P 500 han tornat a revalidar els seus rècords històrics durant una sessió que té poc moviment.

Els inversors han tornat a apostar pels valors més associats al cicle econòmic, després que el Senat nord-americà aprovés el pla d'infraestructures que promou l'Administració Biden. A més, la inflació de juliol va donar senyals de moderació enfront dels mesos anteriors, encara que molts analistes ja anticipen que es mantindrà a nivells elevats durant més temps de l'esperat.

En qualsevol cas, en ple mes d'agost, la incertesa sobre la inflació no ha estat suficient per alterar la inèrcia alcista dels mercats, sostinguts per la bona temporada de resultats empresarials recentment acabada i pels estímuls de la Reserva Federal (Fed), que ha començat a plantejar-se la seva retirada, però manté fins al moment una política monetària àmpliament acomodatícia.

"Les xifres empresarials són molt bones i les condicions de finançament són atractives (tipus reals negatius). Per això els principals índexs de referència (S&P 500, Eurostoxx 50, DAX...) ronden als màxims. La campanya de resultats arriba a la seva fi i el flux de notícies perd intensitat, però el binomi rendibilitat/risc de la borsa és atractiu (enfront de bons i immobiliari). Això és el realment important", argumenten des de Bankinter.

"La volatilitat està continguda (amb el VIX per sota de 20 punts) tot i el descens habitual en els volums de contractació a l'estiu i la variant delta. El més probable és que el mercat desplegui un moviment lateral fins a la reunió de banquers centrals en Jackson Hole (26-28 agost)", afegeixen aquests experts.

En la seva opinió, aquesta és la cita més important del mes, perquè el mercat espera aconseguir pistes sobre el pla de retirada de compres de bons (tapering) de la Fed, encara que altres analistes anticipen que no hi haurà novetats sobre aquest assumpte almenys fins a la reunió de setembre.

ECONOMIA I EMPRESES

A l'agenda econòmica, l'única referència macro important és l'índex de confiança de consumidor de la Universitat de Michigan als EUA, tot i que no se n'esperen grans canvis.

El que ja es coneix és l'Índex de Preus de les Exportacions, que creix un 17,2%, per sobre de la dada anterior que se situava al 16,8% i de les previsions, 15,9%; i l'Índex de Preus de les Importacions, que ha pujat un 10,2%, en comparació de l'11,2% del mes de juny i el 9,3% esperat.

A nivell empresarial, Disney puja amb força després de presentar resultats ahir a la nit i superar les estimacions del consens amb les seves xifres.

Les que també presenten alces són les accions relacionades amb les vacunes contra el coronavirus, Pfizer, Moderna i BioNTech després que l'FDA autoritzés les dosis de reforç en persones immunodeprimides.

En canvi, Airbnb baixa després de llançar una advertència sobre la seva activitat, a causa de les noves restriccions que està provocant la variant delta de la Covid.

A més, Google ha plantejat retallar el sou als empleats que decideixin teletreballar sempre. La reducció salarial s'establiria en funció de lloc de residència.

ANÀLISI TÈCNICA I ALTRES MERCATS

Per anàlisi tècnica, l'S&P 500 "es troba en pujada lliure absoluta. Així, els mínims i màxims creixents en l'S&P 500 se succeeixen una vegada i una altra sense tenir fi. I això no és altra cosa que la definició més senzilla d'una tendència alcista", explica José María Rodríguez, analista de Bolsamanía.

"Fins que no tinguem un tancament setmanal per sota de l'últim mínim creixent, no tindrem el més mínim senyal de debilitat dins de la impecable tendència alcista a tots els terminis. Així, el suport que cal vigilar en aquest moment el tenim als 4.233 punts", conclou aquest expert.

En altres mercats, el petroli West Texas cau un 0,2%, fins als 69,00 dòlars. A més, l'euro s'aprecia un 0,1% i es canvia a 1,1742 dòlars. I l'unça d'or es revalora un 0,4%, fins als 1.759 dòlars, mentre la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys es relaxa fins a l'1,351%. Finalment, el bitcoin puja un 4%, fins als 46.320 dòlars.

Últimas noticias