Wall Street registra signe mixt després d'unes dades d'ocupació millors del que s'esperava

Goldman Sachs ha elevat la seva previsió de tancament anual per a l'S&P 500 fins als 4700 punts

Per

Bolsamania | 06 ago, 2021

Wall Street registra una cotització plana i sense tendència definida sls seus índexs després dels guanys de dijous, que van permetre a la renda variable nord-americana registrar un saldo setmanal positiu fins a la data. El Dow Jones i l'S&P 500 han tornat a superar els seus rècords històrics aquest divendres, deixant els seus sostres per sobre dels 35.200 i dels 4.400 punts, respectivament. Els tres es mantenen a prop de màxims històrics després de la principal referència de la setmana: l'informe d'ocupació de juliol als EUA.

Els Estats Units ha tornat a batre les expectatives i la seva economia ha creat 943.000 llocs de treball al mes de juliol, xifra que suposa una millora enfront dels 870.000 que calculaven els analistes i els 938.000 de la dada de juny. El principal impuls el tornen a donar l'oci i l'hostaleria, responsables de 380.000 nous llocs de treball.

La taxa d'ocupació es redueix, així, fins al 5,4%, des del 5,9% de juny i se situa per sota del 5,7% estimat. Pel que fa als salaris, aquests han avançat un 0,36% al juliol respecte al mes anterior.

"Les empreses segueixen tenint dificultats per contractar, i els guanys d'ocupació es veuen limitats per la manca de treballadors, pels treballadors equivocats al lloc equivocat o pels treballs equivocats amb els salaris equivocats", comenta Robert Alster, de Close Brothers Asset.

"Una xifra forta hauria d'impulsar encara més la gana per la renda variable nord-americana", afirma Ipek Ozkardeskaya, analista de Swissquote.

L'OPTIMISME DE GOLDMAN SACHS

L'avanç de la variant delta als EUA ja està afectant determinats sectors de l'economia, tot i que encara no s'han aplicat restriccions a la mobilitat, però fins al moment els inversors segueixen confiant en la recuperació econòmica i en el suport de la Reserva federal (Fed).

D'altra banda, destaquem l'optimisme de Goldman Sachs amb l'S&P 500, ja que el banc nord-americà va elevar aquest dijous la seva previsió de tancament anual per al principal índex mundial fins als 4.700 punts des dels anteriors 4.300 sencers, xifra que implica un potencial alcista del 7 % fins a final d'any.

"En relació amb el consens, esperem un major creixement dels ingressos i una major expansió dels marges de beneficis abans d'impostos a mesura que les empreses gestionin amb èxit els costos i que les tecnològiques d'alt marge es converteixin en una major part de l'índex", van indicar els experts de l'entitat nord-americana.

EMPRESES I ALTRES MERCATS

A l'àmbit empresarial, cal destacar la caiguda de quasi el 15% de Novavax després que hagi anunciat que posposa fins al quart trimestre la seva sol·licitud d'emergència per usar la seva vacuna contra el coronavirus. També ha obtingut uns resultats pitjors del que s'esperava.

Així mateix, Didi repunta un 5% després d'un informe de Bloomberg que indica que l'empresa de transport de passatgers està considerant cedir el control de les seves dades per resoldre la investigació que l'Administració del Ciberespai de la Xina té oberta contra ella.

En altres mercats, el petroli West Texas puja un 0,91%, fins als 69,72 dòlars. A més, l'euro es deprecia un 0,44% i es canvia a 1,178 dòlars. I l'unça d'or cau un 1,96%, fins als 1.773 dòlars, mentre la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys repunta fins a l'1,285%. Finalment, el bitcoin es recupera un 0,03%, fins als 40.943 dòlars.

Últimas noticias