Wall Street rebota després del seu dilluns negre per la guerra comercial

La Borsa de Nova York va registrar la seva segona jornada més baixista de 2019

Per

Bolsamania | 14 mai, 2019

Wall Street registra un rebot del 0,5% després de registrar la seva segona pitjor jornada de l'any, amb caigudes superiors al 2% per al Dow Jones i l'S&P 500 i superiors al 3% en el cas del Nasdaq. La Xina va sacsejar els mercats després d'anunciar aranzels del 25% sobre 60.000 milions de dòlars en exportacions nord-americanes. A més, s'especula que el gegant asiàtic pugui deixar de comprar deute sobirà als Estats Units (és el major tenedor estranger de bons del Tresor).

De tornada a la guerra comercial, Citi destaca al seu últim informe que els seus economistes a la Xina són "cautelosament optimistes que un acord acabi sent signat". Però ull, afegeix que "la finestra temporal perquè la tensió no segueixi escalant s'està tancant ràpidament".

De cara a les conseqüències sobre la renda variable, el banc d'inversions nord-americà creu que "pot afectar a curt termini, però el mercat ja ha descomptat bona part de tot això".

Per la seva banda, Donald Trump segueix a la seva i ha afirmat aquest dimarts que "estem en molt millor posició ara per renegociar". A més, ha assenyalat que encara creu que un acord és possible i que encara no ha pres una decisió sobre imposar aranzels a la resta d'exportacions xineses per valor de 325.000 milions de dòlars.

A l'actualitat empresarial, l'índex d'optimisme empresarial NFIB ha repuntat l'abril fins a 103,5 des de 101,9, per sobre del 102,3 previst. A més, l'índex setmanal RedBook de vendes al detall ha pujat un 1,3%, fins al 5,4% interanual.

MORGAN STANLEY ANTICIPA UN RANG LATERAL

Segons Morgan Stanley, tant l'acció dels preus com la perspectiva fonamental recolzen la seva previsió que l'S&P 500 realitzarà una "consolidació multianual" de les pujades dels últims anys entre 2.400 i 3.000 punts. Això implica que l'índex pot revisitar els mínims de 2018 que va marcar a finals de desembre als 2.346 punts i caure un 25% des del seu rècord de 2.954 punts.

"L'escalada de la guerra comercial és un catalitzador per a una devaluació de les borses, però no l'únic", argumenta el banc nord-americà, un dels que menys entusiasme ha mostrat pel ral·li de Wall Street aquest any. "Una valoració de 3.000 punts per a l'S&P 500 suposa més risc, no menys", afirmen els seus experts.

En la seva opinió, els 3.000 punts de l'S&P no es justifiquen pel fet que el consens maneja previsions de beneficis massa optimistes. Sobretot perquè l'economia s'està desaccelerant, els costos empresarials augmenten i les empreses estan creant palanquejaments operatius negatius, a causa de la bombolla d'inventaris i inversions. "Som escèptics sobre l'acceleració dels beneficis", afirmen, "i només estaríem més interessats en l'S&P per sota dels 2.700 punts", afegeixen.

En altres mercats, el petroli West Texas puja un 0,8%, fins als 61,62 dòlars, mentre continuen les tensions al golf Pèrsic entre l'Iran i l'Aràbia Saudita. A més, l'euro es deprecia un 0,1%, fins als 1,1212 dòlars. Finalment, la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys es relaxa fins al 2,41%, la del bo a 2 anys baixa fins al 2,19% i la del bo a 3 mesos cau fins al 2,39%.

Últimas noticias