Wall Street rebota després de la Fed i amb el focus sobre Apple, Meta i Amazon

Powell ha descartat la idea d'una baixada de tipus al març

Per

Bolsamania | 01 feb, 2024

Wall Street registra un rebot moderat aquest dijous després de les pèrdues de dimecres, després que la Reserva Federal (Fed) mantingués sense canvis els tipus d'interès i descartés la idea de començar a retallar-los al març. En aquesta sessió els inversors seguiran atents a les grans tecnològiques, sobretot Apple, Meta i Amazon, que donaran a conèixer les seves xifres al tancament del mercat.

"L'S&P500 va registrar la caiguda més gran en un dia des del setembre, després que la Reserva Federal mantingués els tipus sense canvis i que, a la declaració, Powell fos menys indulgent del que s'esperava, inclinant-se en contra de la idea d'una retallada de taxes al març", comenta Michael Hewson, director d'anàlisi de CMC Markets.

"El mercat s'ha quedat en estat confús després d'un comunicat i roda de premsa ahir a la nit de la Fed intentant moderar les expectatives del mercat sobre les baixades de tipus (temps i profunditat) i un flux de resultats corporatius de tal envergadura que no dona temps a processar de manera fiable", valoren des de Bankinter.

LA FED I POWELL REFREDEN LES EXPECTATIVES

La Reserva Federal (Fed) i el seu president, Jerome Powell, han refredat les expectatives del mercat d'una primera retallada de tipus al març.

Tant en el comunicat com en la roda de premsa posterior, des del banc central nord-americà han deixat clar que necessiten "més confiança" que la inflació s'està acostant al 2% i "una continuïtat de les bones dades" per iniciar les baixades de taxes.

"La Fed ha buscat fer encara més clar el seu posicionament respecte a la política monetària i moderar les expectatives que té actualment el mercat d'unes baixades de tipus molt properes al temps i clarament més elevades del que reflecteix el seu darrer dot plot (que mostra retallades de -75 p.b. el 2024 i de -125 p.b. el 2025). El missatge de Powell assenyalant que el més probable és que no es baixin els tipus a la següent reunió, confirma la nostra visió que la inflació ha de consolidar una millora addicional i més perllongada en el temps perquè comencem a veure les primeres baixades de tipus", indiquen els experts de Bankinter.

Des de Link Securities, expliquen que "si bé tant el FOMC al seu comunicat com Powell a la roda de premsa celebrada després de la finalització de la reunió del comitè, van arribar a donar per fet que el procés d'alces de tipus havia acabat i que el seu següent moviment serà a la baixa, també van deixar clar que això no tindrà lloc al març, sinó quan estiguin segurs que la inflació s'encamina clarament cap a l'objectiu del 2%”.

Encara més, remarquen que Powell va emfatitzar que l'economia s'estava comportant millor del que s'esperava i que la incertesa sobre el comportament dels preus continua sent alta.

APPLE, META I AMAZON

La temporada de resultats de les 'big tech' avança a pas ferm i aquest dijous, després del tancament del mercat, arribarà el torn d'Apple, Meta i Amazon.

"Serà millor que sorprenguin als inversors. En cas contrari, la liquidació tecnològica està a punt de cobrar impuls, malgrat la caiguda dels rendiments", adverteix Ipek Ozkardeskaya, analista sènior de Swissquote Bank.

"Una bona temporada de resultats trimestrals podria ser el catalitzador que necessiten els mercats de valors per recuperar el bon to dels últims mesos de l'exercici passat. En aquest sentit, creiem que seria positiu que els inversors tornin a centrar la seva atenció en les expectatives de resultats de les cotitzades i abandonin en certa mesura la seva dependència actual de la macroeconomia", afegeixen des de Link Securities.

ECONOMIA I ALTRES MERCATS

A l'agenda econòmica destaquen la publicació de les dades d'atur setmanal, que han pujat més del previst, així com els PMI i ISM manufacturers del gener, que es preveu que segueixin mostrant debilitat.

En altres mercats, el petroli West Texas puja un 0,71% (76,23 dòlars) i el Brent avança un 0,57% (80,87 dòlars). Per part seva, l'euro es deprecia un 0,01% (1,0814 dòlars), i l'unça d'or perd un 0,12% (2.064 dòlars).

A més, la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys es relaxa al 3,893% i el bitcoin cedeix un 0,94% (42.371 dòlars).

Últimas noticias