Wall Street rebota amb el focus sobre els bons i els resultats

Coca-Cola i GM els han presentat abans de l'obertura i Alphabet, i Microsoft ho faran després del tancament de mercat

Per

Bolsamania | 24 oct, 2023

Actualitzat : 18:58

Wall Street rebota un 0,7% aquest dimarts després del tancament mixt de dilluns, i mentre els inversors centren la seva atenció en els rendiments dels bons i els resultats empresarials.

La renda fixa ha donat un respir després que dos dels inversors més influents al mercat de bons, Bill Gross i Bill Ackman, hagin abandonat la seva visió baixista sobre el mercat de bons de llarg termini, després de disparar-se el rendiment del deute públic nord-americà durant les darreres setmanes.

"L'economia s'està desaccelerant més ràpid del que suggereixen les dades recents", ha assenyalat Ackman, mentre Gross ha comentat que "la carnisseria bancària regional i el recent augment de la morositat als automòbils fins a màxims històrics de llarg termini indiquen que la economia nord-americana s'està desaccelerant de manera significativa”.

"Després del canvi de perspectiva sobre els bons introduït per Ackman, si la guerra a Israel ho permet i els resultats corporatius responen una mica, les borses s'haurien d'estabilitzar o rebotar. Podríem tenir un rebot experimental", argumenten els estrategs de Bankinter. Tot i que la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys repunta fins al 4,857%.

RESULTATS EMPRESARIALS

Al capítol de resultats empresarials, diverses empreses destacades com General Motors i Coca-Cola han publicat les seves xifres abans de l'obertura. Tant el fabricant d'automòbils com l'empresa de begudes pugen després de superar les previsions del consens. Altres companyies que pugen després de confessar-se davant del mercat són 3M, General Electric i Spotify.

Per la seva banda, Alphabet, propietària de Google, i Microsoft, presentaran les xifres després del tancament de mercat.

Dimecres, també després del tancament, serà el torn d'Amazon i Intel. I dijous amb el mercat ja tancat presentarà les xifres Meta Platforms, matriu de Facebook. Finalment, divendres publicaran les petrolieres Exxon Mobil i Chevron.

ALTRES REFERÈNCIES DESTACADES

Als Estats Units s'han donat a conèixer les dades preliminars d'activitat PMI del sector manufacturer i del sector serveis d'octubre, que s'han situat a 50 i 50,9 punts, respectivament, i lleugerament superiors a la previsió del consens. A més, dijous es publicarà la primera estimació del PIB del tercer trimestre.

En matèria de política monetària, s'espera que el Banc del Canadà (dimecres) i el Banc Central Europeu (dijous) mantinguin els tipus d'interès, encara que deixin la porta oberta a més pujades, si són necessàries, per controlar la inflació.

ALTRES MERCATS

Per anàlisi tècnica, l'S&P 500 es manté cotitzant a nivells de 4.200 punts, per on passa la mitjana de 200 sessions. El seu comportament en aquest nivell de suport serà clau per saber si la correcció pot ser més gran a curt termini, o si per contra, l'índex acaba rebotant des d'aquests nivells.

En altres mercats, el petroli baixa de manera moderada pendent del conflicte de l'Orient Mitjà. El cru Brent cedeix un 0,20%, fins als 89,61 dòlars per barril, mentre que el WTI perd un 0,35%, fins als 85,19 dòlars.

L'última hora és que Israel segueix bombardejant la franja de Gaza mentre els EUA intenten endarrerir l'ofensiva terrestre de l'exèrcit israelià. L'objectiu de Washington és evitar una expansió de les hostilitats a altres fronts.

Per part seva, l'euro es canvia als 1,0622 dòlars (-0,42%) i l'or cotitza als 1.974 dòlars (-0,66%). Al mercat de les criptomonedes, el bitcoin cotitza per sobre dels 34.000 dòlars.

Últimas noticias