Wall Street puja lleugerament mentre els inversors continuen descomptant la inflació

Goldman Sachs espera que la Fed pugi tipus cada sis mesos a partir del 2022

Per

Bolsamania | 12 nov, 2021

Wall Street puja lleugerament, a prop d'un 0,3%, després que el Dow Jones tanqués amb pèrdues i el Nasdaq es recuperés mínimament de la sessió de dijous. El mercat intenta refer-se de l'ensurt de la inflació, que s'ha disparat als Estats Units fins al 6,2%, màxims dels darrers 31 anys.

De moment, la reacció baixista de les borses ha estat molt moderada, sobretot en el context dels forts guanys acumulats per la renda variable nord-americana des de començament d'any i les últimes setmanes. L'S&P 500 acumula una revaloració propera al 24%, malgrat els cada vegada més dubtes sobre el caràcter transitori de la inflació defensada per la Reserva Federal (Fed).

Els economistes de Goldman Sachs anticipen que els EUA creixeran a un ritme del 3,9% l'any que ve i que el banc central es veurà obligat a apujar els tipus d'interès al juliol, només acabar el programa de compra d'actius, per contenir-ne una inflació que “ha estat la gran sorpresa del 2021”.

Així, esperen que la Fed pugi els tipus cada sis mesos a partir del juliol del 2022. “Un ritme relativament gradual que suposa una normalització dels preus dels béns i de la inflació general (encara que més tardana i més parcial del que pensàvem)", argumenten.

La seva previsió per al proper any és "una expansió més moderada i la normalització de la política monetària, a mesura que el món navega pel següent tram d'una recuperació pandèmica inusual".

En aquest sentit, afegeixen que "la combinació d'un creixement comparativament lent a la Xina, un repunt a l'Índia, un creixement sòlid a Rússia i una acceleració a curt termini a les economies avançades haurien de conduir un altre any fort d'expansió global, amb un PIB real que probablement augmenti un 4,5%”.

A l'actualitat de la jornada als Estats Units, la dada més rellevant serà la confiança preliminar del consumidor del novembre, elaborada per la Universitat de Michigan.

A nivell empresarial, el fabricant de cotxes elèctrics Rivian segueix centrant l'interès dels inversors, després de la seva impressionant revaloració durant les dues primeres jornades en borsa, que li han valgut per convertir-se en la segona fabricant de cotxes més valuosa del mercat, per darrere de Tesla.

A més, els gegants xinesos del comerç electrònic Alibaba i JD.com han establert nous rècords de vendes a les seves plataformes al Dia dels Solters, el major esdeveniment de compres del món.

D'altra banda, Nvidia cau lleugerament després que Wedbush hagi rebaixat la seva valoració a neutral des d'outperform (major rendiment que el mercat).

Precisament, l'Índex de Semiconductors de Philadelphia es troba en un retrocés temporal, tal com explica José María Rodríguez, analista de Bolsamanía. "Aquest dimecres l'índex corregia amb certa força després d'un 'ral·li' des dels mínims d'octubre una mica més del 20%, cosa que deixa la porta oberta que simplement ens trobem davant d'un petit ajust de les alces prèvies".

A l'escena geopolítica, tot apunta que l'esperada cimera virtual del president dels EUA, Joe Biden, amb el president xinès, Xi Jinping, tingui lloc dilluns.

En altres mercats, el petroli West Texas cau un 1,43% fins als 80,42 dòlars, mentre l'euro es deprecia un 0,09% i es canvia a 1,144 dòlars, a prop de mínims de 20 mesos contra el 'bitllet verd'. A més, l'unça d'or es deixa un 0,26%, fins als 1.859 dòlars. Finalment, la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys retrocedeix fins a l'1,553%, i el bitcoin baixa un 1,62%, fins als 63.971 dòlars.

Últimas noticias