Wall Street no manté el ral·li i l’IBEX no pot aguantar els 8.400 punts

L’S&P 500 s’acosta a la resistència de 1.947 punts

Per

Bolsamania | 18 feb, 2016

Actualitzat : 16:47

Pèrdues moderades a Wall Street després de la gran reacció alcista de la borsa americana des dels mínims de la setmana passada. A Espanya, s’han reduït els guanys a l'IBEX, i ara el selectiu està perdent els 8.400 punts.

En el cas de l’S&P 500, el selectiu va tancar la sessió d’ahir dimecres amb una cotització de 1.927 punts, i tot sembla indicar que es dirigirà cap a la zona de resistència de 1.947 punts. El preu del petroli continua rebotant i és el principal catalitzador de les borses mundials. Els índexs de Nova York han encadenat un gran ral·li de tres jornades seguides amb forts guanys, la qual cosa els ha permès allunyar-se dels mínims anuals.

VISIÓ DE MERCAT: QUÈ FARÀ EL BCE EN LA SEVA REUNIÓ DEL MES DE MARÇ?

«A mesura que s'acosta la propera reunió del BCE, no tinc cap dubte que hi haurà un “intercanvi de posicions” del Consell per determinar què cal fer. Amb dos condicionants: en primer lloc, no tornar a decebre el mercat com ja va passar el desembre passat, i en segon lloc, que les mesures que s’adoptin siguin realment impactants (ja veurem si també efectives)», explica José Luis Martínez Campuzano, estrateg de Citi.

«Probablement, ja poden intuir que seran els consellers alemanys els que es mostraran en contra d’adoptar mesures addicionals. I encara més si són significatives: Weidmann recordarà constantment el perill que la política monetària perfori la línia de separació amb la fiscal (en termes de finançament dels comptes públics)», afegeix aquest expert.

ECONOMIA: DIVERSES DADES ECONÒMIQUES ALS ESTATS UNITS

Les sol·licituds inicials d’atur als Estats Units han baixat de 275.000 a 262.000, per la qual cosa s'han situat per sota de la previsió de 269.000. Els analistes de Barclays consideren que la dada és un bon senyal per a l'informe d'ocupació del mes de febrer, que es coneixerà el primer divendres del mes de març. «En general, la bona salut del mercat laboral continua inalterada», afirmen.

A més, l'índex manufacturer de la Fed de Filadèlfia ha marcat -2,8, gairebé en línia amb el pronòstic de -3,0. A Barclays, afirmen que els diferents components de la dada indiquen «una demanda, una producció i una ocupació més febles, la qual cosa posa de manifest que el sector manufacturer americà encara no ha tocat fons».

EMPRESES

IBM ha comprat l'empresa de dades sanitàries Truven Health Analytics per 2.600 milions de dòlars.

ALTRES MERCATS

Els futurs del barril de cru Brent pugen un 1,9%, fins a 35,80 dòlars, al NYMEX.

Els bons del Tresor a 10 anys pugen 1/32 dòlars; la rendibilitat cau fins a l'1,818%.

L'euro cau un 0,4%, fins a 1,1084 dòlars.

Últimas noticias