Wall Street no aconsegueix rebotar malgrat la QE infinita llançada per la Fed

Els inversors segueixen molt pendents de l'evolució del coronavirus

Per

Bolsamania | 23 mar, 2020

Wall Street no aconsegueix rebotar i continua caient malgrat la QE infinita llançada per la Reserva Federal (Fed) per mitigar l'impacte del coronavirus sobre l'economia americana. Els inversors continuen venent malgrat que la Borsa de Nova York va registrar la seva setmana més baixista des de 2008, amb pèrdues del 17% al Dow Jones, que va perdre els 20.000 punts.

El Comitè Federal de Mercat Obert (FOMC, per les seves sigles en anglès) del banc central ha decidit esmenar el seu pla de compra d'actius davant els riscos econòmics plantejats per la pandèmia, i comprarà actius sense límit durant tant temps com sigui necessari, segons ha anunciat aquest dilluns. Es tracta d'una decisió històrica que no té precedents.

A l'última reunió de política monetària, convocada amb caràcter urgent un diumenge, la Fed va baixar els tipus a zero i va aprovar comprar 700.000 milions de dòlars. Ara, l'organisme monetari que presideix Jerome Powell ha anunciat compres sense límits, i s'ha mostrat obert fins i tot a comprar deute hipotecari.

"Ha quedat clar que la nostra economia s'enfrontarà a greus trastorns", per la qual cosa "s'han de realitzar esforços agressius en els sectors públic i privat per limitar les pèrdues d'ocupacions i ingressos i promoure una ràpida recuperació, quan les pertorbacions comencin a disminuir", ha ressaltat l'entitat.

La Fed també ha anunciat que llançarà un programa de finançament de fins a 300.000 milions de dòlars. Segons ha explicat, recolzarà "el flux de crèdit a ocupadors, consumidors i empreses mitjançant l'establiment de nous programes que, en conjunt, proporcionaran fins a 300.000 milions de dòlars en nou finançament". Aquestes línies de finançament estan recolzades per 30.000 milions de dòlars del Fons d'Estabilització d'Intercanvi del Tresor.

A Washington, els demòcrates han bloquejat al Senat la llei d'estímuls econòmics per valor de 2 bilions de dòlars posada en marxa per frenar l'amenaça de la pandèmia del coronavirus. Els senadors van anunciar que continuaran treballant aquestes properes hores per arribar a un acord que permeti aprovar la llei aquest dilluns, tal com ha demanat de manera urgent el Secretari del Tresor.

EL CORONAVIRUS ESCLATA A NOVA YORK

Com a factor molt negatiu, el coronavirus ha esclatat a Nova York, amb més de 15.000 infectats, segons ha confirmat el governador de l'Estat, Andrew Cuomo. Els morts en aquest territori, on viuen uns 20 milions de persones (uns 9 milions tan sols a la ciutat de Nova York), han pujat fins a 114. Aquesta regió és considerada el centre financer i comercial dels Estats Units, així com el seu principal centre industrial.

Als Estats Units, els casos positius s'han elevat fins a 32.057 i els morts han pujat fins a 374. El segon estat més afectat és Washington, amb 1.647 casos i 97 morts, seguit de Califòrnia, amb 1.518 casos i 27 morts.

A d'altres mercats, el petroli West Texas cau un 0,2%, fins a 22,68 dòlars, l'euro es revaloritza un 0,47% i es canvia a 1,0744 dòlars i la rendibilitat del bo americà a 10 anys cau 13 punts, fins al 0,8%.

Últimas noticias