Wall Street intenta rebotar amb l'S&P 500 en plena zona de suport

Els inversors continuen pendents de la zona de 3.900 punts

Per

Bolsamania | 07 set, 2022

Wall Street inicia la sessió de dimecres amb un suau rebot als seus principals índexs després del tancament baixista de dimarts, a causa de la incertesa sobre la situació econòmica, que està provocant una pujada constant en la rendibilitat dels bons i afecta les valoracions borsàries.

L'enduriment monetari de la Reserva Federal (Fed) per lluitar contra la inflació, a través d'agressives pujades dels tipus d'interès i retallada en la mida del balanç, està endurint les condicions financeres i amenaça de provocar una recessió als EUA durant els propers trimestres.

A més, la crisi energètica a causa de la guerra d'Ucraïna segueix tensionant els preus del gas i del petroli, i per això la geopolítica s'ha convertit en un factor negatiu per a la prima de risc de la renda variable. Això afecta més les accions europees que les nord-americanes, però en qualsevol cas el panorama segueix ombrívol per a les borses.

ANÀLISI TÈCNICA DE L'S&P 500

Per anàlisi tècnica, l'S&P 500 es troba en plena zona de suport, ja que ha corregit fins als 3.900 punts, zona que coincideix amb la reculada de Fibonacci del 61,8% del ral·li alcista des dels mínims de juny fins als màxims d'agost.

En teoria, hauria de rebotar des d'aquests nivells, ja que el mercat està sobre venut a curt termini. Perquè si perd els 3.900 punts, pot protagonitzar un altre tram baixista addicional fins als mínims anuals, situats als 3.336 punts.

"Per veure un senyal de fortalesa, hauria de començar per superar la resistència dels 4.015 punts, si bé el nivell clau es troba als 4.200 punts, preus on hi ha la mitjana de 200 sessions", indica César Nuez, analista de Bolsamanía.

LLIBRE BEIGE DE LA FED

En matèria de política monetària, està previst que el Banc del Canadà pugi els tipus d'interès en 75 punts bàsics, fins al 3,25%, un moviment similar al que s'espera que faci la Fed a la reunió del 21 de setembre.

En aquest sentit, el president de la Fed de Richmond, Thomas Barkin, afavoreix "pujades de tipus més ràpides" fins a assegurar-se que la inflació està sota control. "El destí són les taxes reals en territori positiu i la meva intenció seria mantenir-les allà fins al moment en què estiguem realment convençuts que acabem amb la inflació", ha explicat en una entrevista a Financial Times.

A més, es publicarà el Llibre Beix de la Fed, que analitza l'evolució econòmica a les principals regions dels EUA. I diversos membres del banc central, com Loretta Mester i Lael Brainard, faran intervencions públiques.

A l'escena empresarial, Apple és protagonista perquè presenta la nova generació dels seus telèfons intel·ligents del model iPhone 14 amb la principal incògnita de si aplicarà una pujada de preus als seus productes per compensar la inflació.

En altres mercats, el petroli West Texas cau un 3,4% (83,81 dòlars) i el cru Brent retrocedeix un 3,2% (89,85 dòlars), mentre l'euro cotitza pla (0,9908 dòlars). A més, l'unça d'or baixa un 0,22% (1.709 dòlars) i la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys es relaxa fins al 3,3%. Finalment, el bitcoin puja un 0,02% (18.874 dòlars).

Últimas noticias