Wall Street es tenyeix de vermell després de les vendes al detall, pitjors del que s'esperava

De moment, no hi ha factors que aturin la inèrcia alcista al mercat

Per

Bolsamania | 17 ago, 2021

Actualitzat : 15:54

Wall Street cau aquest dimarts després de tancar aquest dilluns amb signe mixt. La lleugera pujada del Dow Jones i de l'S&P 500 va permetre a aquests dos índexs tancar a màxims històrics, tot i la preocupació dels inversors per la caiguda de l'Afganistan a mans dels talibans i la desacceleració del creixement a la Xina. A més, es fixen en la xifra de vendes al detall, que mostren una caiguda al mes de juliol per sota del previst, a causa de la por de l'expansió de la variant delta del coronavirus.

No obstant això, malgrat aquestes preocupacions, la renda variable nord-americana manté la seva inèrcia alcista, excepte el sector tecnològic, que va tancar amb caigudes moderades. Bona prova d'això és que l'S&P 500 ha marcat rècords durant les últimes cinc sessions, tot i que també hi ha dubtes sobre l'evolució de la inflació als EUA i l'impacte de la variant delta de la Covid sobre el creixement de l'economia nord-americana.

"No hi ha manera d'aturar el repunt de la renda variable nord-americana. Els sòlids guanys corporatives, els baixos rendiments del deute i un dòlar relativament feble són els principals catalitzadors del repunt del mercat. Però l'abisme entre els indicadors econòmics i els preus de les accions és quelcom irraonable, cosa que suggereix que hi ha la possibilitat d'una correcció a la baixa considerable. Però quan?", es pregunta Ipek Ozkardeskaya, analista de Swissquote.

Ningú sap del cert, però en qualsevol moment pot produir-se una correcció del 5% sense que afecti el fons alcista del mercat. De moment, amb molts operadors de vacances, la volatilitat es manté baixa a l'espera de les principals dades de la jornada.

REFERÈNCIES ALS EUA

Als Estats Units, les xifres de vendes al detall han caigut un 1,1% al juliol, per sota del 0,7% previ i de les previsions, que el situaven al -0,3%. Així mateix, les xifres de vendes al detall excloent-ne els vehicles s'ha situat al -1%, lluny de l'1,4% del juny i del -0,1% previst.

Això demostra que els consumidors dels EUA han alentit el seu ritme de compres encara més del que s'havia calculat a causa de la variant delta del coronavirus, que ha frenat l'activitat, i els estímuls del Govern, que s'han esgotat.

Una altra referència que s'ha donat a conèixer aquest dimarts és la producció industrial de juliol, que ha pujat un 0,9%, molt per sobre de les expectatives, que la situaven al 0,4%, i de la dada de juny, quan va arribar al 0,2%.

Dimecres, es publicaran les actes de l'última reunió de la Reserva Federal (Fed), que "poden brindar als inversors més informació sobre com planeja abordar el tema de la política monetària durant els pròxims mesos", segons indica Naeem Aslam, analista d'AvaTrade.

No obstant això, els analistes de Bankinter afirmen que "el més probable és que el mercat desplegui un moviment lateral fins a la reunió de banquers centrals a Jackson Hole (26-28 agost)".

ANÀLISI TÈCNICA, EMPRESES I ALTRES MERCATS

Per anàlisi tècnica, l'S&P 500 "es troba en pujada lliure absoluta. Així, els mínims i màxims creixents en l'S&P 500 se succeeixen una vegada i una altra sense tenir fi. I això no és altra cosa que la definició més senzilla d'una tendència alcista", explica José María Rodríguez, analista de Bolsamanía.

"Fins que no tinguem un tancament setmanal per sota de l'últim mínim creixent, no tindrem el més mínim senyal de debilitat dins de la impecable tendència alcista en tots els terminis. Així, el suport que cal vigilar en aquest moment el tenim als 4.233 punts", conclou aquest expert.

A nivell empresarial, Didi és protagonista ja que diversos fons de cobertura i inversors han comprat accions de la companyia de transport de viatgers. Entre d'altres, s¡hi troben George Soros, Tiger Global i el fons d'inversió Singapur Temasek. Malgrat això, cau un 3%.

Així mateix, Home Depot ha rendit comptes i ha obtingut durant el segon trimestre un benefici de 4,53 dòlars per acció, per sota de les expectatives. Malgrat això, les vendes en botigues comparables no han assolit les previsions. Això li ha valgut per caure un 4%.

Una altra companyia que ha presentat resultats és Walmart. El gegant detallista ha guanyat 1,78 dòlars per acció, superant els càlculs dels analistes. També ha elevat la seva previsió per a la resta de l'any. Les seves accions cotitzen gairebé pla.

En altres mercats, el petroli West Texas cau un 0,4%, fins als 66,98 dòlars. A més, l'euro es deprecia un 0,1% i es canvia a 1,1770 dòlars. I l'unça d'or puja un 0,3%, fins als 1.796 dòlars, mentre la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys es relaxa fins a l'1,227%. Finalment, el bitcoin puja un 0,1%, fins als 46.331 dòlars.

Últimas noticias