Wall Street es desperta amb renovades pujades i nous màxims a l'S&P 500 i el Nasdaq

Jerome Powell va convèncer els inversors, que esperen dades econòmiques molt rellevants

Per

Bolsamania | 29 abr, 2021

Wall Street es desperta amb pujades d'entre un 0,5% i un 1% i pujades superiors al 0,5% i nous rècords històrics a l'S&P 500 i el Nasdaq després que la Reserva Federal (Fed) confirmés aquest dimecres que mantindrà els seus estímuls monetaris fins que s'aconsegueixin "progressos substancials sostinguts" en els seus objectius de plena ocupació i inflació.

"No és el moment de parlar sobre la retirada d'estímuls encara, estem lluny d'assolir els nostres objectius", va afirmar el president del banc central, Jerome Powell, en una roda de premsa on va enviar els missatges que esperava el mercat. "La pujada dels preus serà transitòria durant uns mesos i posteriorment els preus es normalitzaran", va anticipar.

"Sabem com fer la nostra feina i prendrem les mesures adequades si veiem que la inflació es mou persistentment per sobre del 2%, però aquesta no és la nostra previsió", va afegir, en un to molt solvent que va convèncer el mercat.

"Seguirem amb la QE (compres d'actius) fins que veiem progressos substancials en els nostres objectius de plena ocupació i inflació estable a llarg termini al 2%", ha conclòs. La propera reunió no és fins a mitjans de juny, cosa que dona marge a la Fed per començar a canviar el seu discurs en aquest moment, si cal.

Tot i que els analistes anticipen que, si l'economia segueix recuperant-se, el moment triat per començar a parlar de tapering serà el conclave monetari que se celebra l'agost a Jackson Hole.

DADES ECONÒMIQUES: PIB I PCE

Precisament, aquest dijous s'ha conegut dues dades molt importants als EUA. A les dades setmanals d'atur (les peticions inicials de desocupació s'han situat als 553.000), s'han unit a la primera estimació del PIB del primer trimestre i l'índex PCE, que mesura l'evolució de la despesa dels consumidors i és la mesura preferida de inflació de la Fed.

El PIB nord-americà ha pujat un 6,4%, per sobre del 6,1% anticipat, impulsat per la bona evolució del consum, que al seu torn s'ha vist afavorit pels estímuls fiscals aprovats pel Congrés. Per la seva banda, l'índex PCE ha repuntat amb força fins al 2,3% des de l'1,3%, tot i que el mercat anticipava una pujada encara més gran, fins al 2,4%.

A més, el president Biden va anunciar un nou pla d'1,8 bilions de dòlars en inversions i crèdits fiscals destinats a nens i famílies. Biden presentarà el nou pla de despeses abans d'una sessió conjunta de Congrés, menys d'un mes després de presentar un pla d'infraestructures per valor de 2 bilions de dòlars.

La nova proposta, que inclou al voltant d'1 bilió en inversions i 800.000 milions en crèdits fiscals durant una dècada, es compensarà per complet en 15 anys augmentant els impostos que paguen els nord-americans més rics. Encara que aquesta pujada d'impostos no està aprovada.

RESULTATS EMPRESARIALS: APPLE I FACEBOOK

Al capítol de resultats empresarials, Apple i Facebook van justificar les seves valoracions en presentar resultats trimestrals que van superar les estimacions del consens, cosa que impulsa amb força les seves accions.

En el cas de fabricant de l'iPhone, va publicar ingressos propers a 90.000 milions de dòlars i un benefici superior a 23.600 milions de dòlars. A més, va augmentar el dividend un 7% i va anunciar un programa de recompra d'accions de 90.000 milions de dòlars.

Per la seva banda, Facebook va augmentar un 48% els seus ingressos durant el primer trimestre, fins als 26.171 milions de dòlars; i va millorar el seu ingrés mitjà per usuari (ARPU) fins a 9,27 dòlars, molt per sobre dels 8,40 dòlars estimats. El benefici net es va disparar un 94%, fins als 9.500 milions de dòlars.

Durant la jornada, presentaran les seves xifres Caterpillar, McDonald's, Comcast i Merck, entre altres empreses. Amazon, Gilead Sciences i Twitter publicaran després del tancament.

En altres mercats, el petroli West Texas puja un 1%, fins als 64,58 dòlars, mentre l'euro es deprecia un 0,03% i es canvia a 1,2120 dòlars. A més, la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys puja fins a l'1,65% i l'unça d'or avança un 0,1%, fins als 1.775 dòlars. Finalment, el bitcoin cau un 1%, fins als 54.650 dòlars.

Últimas noticias