Wall Street continua marcant rècords a la calor de l'optimisme aranzelari

Les borses dels EUA prossegueixen amb la seva espectacular tendència alcista

Per

Bolsamania | 26 nov, 2019

Actualitzat : 17:17

DJ INDUSTR AVERAGE

16:51 04/10/24

  • 42.047,42
  • 0,09%35,83
  • Max: 42.313,58
  • Min: 41.972,11
  • Volume: -
  • MM 200 : 39.283,30

Wall Street puja de forma moderada i segueix marcant rècords després dels màxims històrics assolits aquest dilluns pels índexs novaiorquesos després del renovat optimisme comercial entre els Estats Units i la Xina. Aquest any, l'S&P 500 (+0,1%) s'ha revalorat un 25%, fins als 3.136 punts. Recordem, a més, que la Borsa de Nova York tancarà dijous per la festa d'Acció de Gràcies i obrirà divendres només mitja sessió, de manera que el volum de negociació serà reduït durant els propers dies.

Liu He, principal negociador comercial de la Xina, ha parlat aquest dimarts amb el representant comercial dels EUA, Robert Lighthizer, i el secretari del Tresor, Steven Mnuchin, segons ha confirmat el Ministeri de Comerç de la Xina en un comunicat.

"Les dues parts van discutir la resolució de problemes centrals d'interès comú, van arribar a un consens sobre com resoldre els problemes relacionats i van acordar mantenir-se en contacte sobre els problemes restants per a un acord de fase u", ha assenyalat el govern xinès en un comunicat recollit per CNBC.

Per la seva banda, l'assessora presidencial, Kellyanne Conway, ha afirmat que "continuem negociant" i que "estem realment a prop". En la seva opinió, "l'acord s'aconseguirà" tot i que encara hi ha diferències pel que fa a aspectes com les transferències forçoses de tecnologia i el robatori de propietat intel·lectual.

OPTIMISME DE POWELL

Més enllà de la guerra comercial, el president de la Fed, Jerome Powell, ha tornat a defensar la política del banc central en sostenir que una baixa inflació permet els actuals baixos tipus d'interès. Al seu torn, ha reafirmat el seu optimisme i ha assegurat que l'economia nord-americana "encara té molt espai" per créixer.

La Fed ha baixat els tipus tres vegades en el que va de 2019. Tot i que el passat mes d'octubre, Powell va assenyalar que a partir d'ara el banc central romandrà en espera fins que l'economia doni senyals d'estancament o esgotament.

ECONOMIA I EMPRESES

En matèria macro, els inventaris majoristes d'octubre van pujar un 0,2%, molt per sobre de la caiguda esperada del 0,6%. A més, l'índex setmanal de vendes al detall Redbook ha baixat un 0,4%, fins al 4,3% interanual.

Per la seva banda, l'índex de preu d'habitatges Case Shiller ha pujat un 2,1% fins a setembre en taxa interanual, en línia amb els pronòstics. Falten per publicar-se la confiança del consumidor i les vendes d'habitatges nous, a més, de l'índex manufacturer de la Fed de Richmond del mes de novembre.

ANÀLISI TÈCNICA I ALTRES MERCATS

Per anàlisi tècnica, l'S&P 500 cotitza en màxims de tots els temps. "O el que és el mateix, es troba en pujada lliure absoluta. Tècnicament, no hi ha senyal de fortalesa més important que aquest, cosa que no vol dir que no es puguin produir correccions de curt termini (fases de reacció)", explica José María Rodríguez, analista de Bolsamanía.

"El preu ha saltat amb claredat a l'alça després d'un lateral que està durant a prop de dos anys: des de principis de 2018. I això acostuma a portar importants implicacions alcistes a mitjà i llarg termini", afegeix aquest expert.

En altres mercats, el petroli West Texas puja un 0,5%, fins als 58,28 dòlars. A més, l'euro es deprecia un 0,02%, fins als 1,1010 dòlars. Finalment, la rendibilitat del bo a 10 anys cau fins a l'1,74% i la del bo a 2 anys cedeix fins a l'1,58%.

Últimas noticias