Wall Street cau lleugerament després de les dades d'ocupació i els preus de producció

Els mercats es mantenen tranquils després de la moderació de la inflació als EUA

Per

Bolsamania | 12 ago, 2021

Wall Street cau lleugerament després dels màxims històrics marcats aquest dimecres pel Dow Jones i l'S&P 500. De fet, l'índex industrial ha tornat a marcar rècord a l'obertura d'aquest dijous, per sobre dels 35.500 punts. Tots dos s'han vist afavorits per l'aprovació al Senat del pla d'infraestructures que promou l'Administració Biden i per una dada d'inflació als EUA que es va mantenir en cotes altes al juliol, però va mostrar certa moderació respecte als mesos anteriors. Aquest dijous s'han donat a conèixer les dades d'atur setmanals i els preus de producció.

En aquest escenari, els valors més associats al cicle econòmic es van comportar millor que els associats al creixement (sobretot la tecnologia) en descomptar els inversors que tenen millors previsions a curt i mitjà termini i el suport monetari de la Reserva Federal (Fed).

"L'IPC nord-americà podria haver tocat sostre. En termes pràctics, allunya la possibilitat d'una sobrereacció de la Fed retirant estímuls aquest mateix any i així ho va interpretar el mercat", expliquen els analistes de Bankinter.

Aquests analistes esperen que les borses es mantinguin a partir d'ara "anestesiades" fins que se celebri el simposi econòmic de Jackson Hole (26-28 agost), durant el qual la Fed acostuma a donar una guia als mercats de cara al nou curs econòmic.

"Les referències macro seran de segon nivell, la temporada de resultats ha acabat i els bancs centrals estaran absents fins a final de mes. L'important és que les borses consoliden els extraordinaris avenços de la primera meitat d'any", afegeixen des de Bankinter, gràcies entre altres coses a la "millor temporada de resultats de la història".

Al terreny dels preus, s'ha publicat l'índex de preus de la producció (IPP) de juliol als EUA, que ha pujat fins al 7,8% des del 7,3% anterior. Mentrestant, l'IPP excloent-ne el menjar i l'energia s'ha situat al 6,2, per sobre de les previsions i la dada previ, que va arribar al 5,6%.

"Les persistents interrupcions de la pandèmia seguiran obstaculitzant l'oferta fins a finals d'any, mantenint els preus de producció rígids i incitant a la Fed a iniciar la reducció de la QE a principis de 2022", indiquen des d'Oxford Economics sobre aquestes xifres.

També s'han conegut les dades d'atur setmanal, el nombre de peticions ha caigut a 375.000, en línia amb les previsions i per sota de la dada prèvia, 387.000. Aquest és un bon indicador de l'estat del mercat laboral nord-americà. Mentrestant, el nombre de sol·licituds inicials d'agost ha arribat a 396.250, des de les 394.500. El nombre de peticions contínues s'ha reduït a 2,9 milions acabada la setmana del 31 de juliol.

De moment, les borses mundials es mantenen immunes a l'avanç de la variant delta del coronavirus, que està provocant un augment de les restriccions, sobretot a Àsia. Alguns experts ja anticipen un menor creixement durant el quart trimestre, però de moment aquest factor no està afectant les valoracions borsàries.

A l'escena empresarial, Disney, el major conglomerat mundial d'entreteniment, serà protagonista en presentar els seus resultats trimestrals.

En altres mercats, el petroli West Texas cau un 0,07%, fins als 69,18 dòlars. A més, l'euro es deprecia un 0,08% i es canvia a 1,1728 dòlars. I l'unça d'or cedeix un 0,18%, fins als 1.750 dòlars, mentre la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys avança fins a l'1,372%. Finalment, el bitcoin cau un 3,80%, fins als 44.615 dòlars.

Últimas noticias