Wall Street cau després del repunt dels preus de producció dels EUA

Els inversors van vendre dilluns a l'espera que la Fed acceleri el tapering

Per

Bolsamania | 14 des, 2021

Wall Street cau després de les pèrdues de dilluns, properes a l'1% i després dels forts guanys acumulats durant la setmana anterior pels índexs novaiorquesos. Tot això el dia durant el qual s'ha conegut l'increment dels preus de producció, cosa que no ha caigut bé al mercat. La tecnologia és el sector que més pateix, i es deixa més d'un 1%, mentre que el bo nord-americà a 10 anys repunta.

Els inversors es mantenen en espera de la Reserva Federal (Fed), que publicarà les conclusions de la reunió monetària aquest dimecres a la tarda. El banc central nord-americà està cada cop més pressionat per la pujada de la inflació.

El seu president, Jerome Powell, ja va anticipar durant la seva última intervenció que l'organisme accelerarà la retirada dels seus estímuls per contenir l'escalada dels preus als EUA, que es troben en màxims dels últims 40 anys.

ACCELERACIÓ DEL TAPERING FINS $30.000 MILIONS

Així, els inversors ja estan descomptant una Fed més agressiva. El consens anticipa que accelerarà el tapering i reduirà les compres mensuals d'actius en 30.000 milions de dòlars des dels 15.000 milions actuals, per la qual cosa conclourà el programa d'estímul QE per lluitar contra la pandèmia al març.

"L'activitat dels futurs dels fons federals apunta que la primera pujada de tipus als Estats Units hauria d'arribar al maig, però algunes conjectures dures apunten al març", ha afirmat Ipek Ozkardeskaya, analista de Swissquote.

"Com a tal, les possibilitats d'una sorpresa agressiva per part de la Fed són limitades, i la previsió actual no interfereix amb el desig dels inversors d'un ral·li de Santa Claus per tancar un any rècord amb un últim rècord", ha afegit aquest expert.

Quan falten dues setmanes per tancar l'exercici, l'S&P 500 es revalora un 24% i la renda variable nord-americana continua demostrant una enorme fortalesa. Tot i això, alguns analistes i experts de mercat consideren que les altes valoracions no són sostenibles ni compatibles amb un escenari d'alta inflació i menys suport dels bancs centrals.

ECONOMIA, EMPRESES I ALTRES MERCATS

Al pla macro, l'atenció és a l'índex dels preus a la producció als EUA, on es manté la pressió a curt termini. Ha pujat un 0,8% enfront de les previsions de consens que apuntaven al 0,6% al novembre. Una alça del 9,6% en taxa interanual enfront del 8,6% esperat.

A nivell empresarial, Elon Musk segueix venent accions de Tesla. El fundador de la companyia ha posat al mercat gairebé un milió de títols per uns 906 milions de dòlars.

A més, Rentokil Initial i Terminix Global han arribat a un acord pel qual la britànica comprarà a la nord-americana per 6.700 milions de dòlars.

En altres mercats, l'Agència Internacional de l'Energia (IEA per les sigles en anglès) ha assenyalat que la variant òmicron del Covid "alentirà la recuperació de la demanda mundial de petroli". Segons aquest organisme, els viatges aeris seran els més afectats, per la qual cosa ha revisat a la baixa en 100.000 barrils diaris de petroli la previsió de demanda mundial pel que fa al 2021 i al 2022.

El barril de petroli West Texas cau un 1,51% fins als 70,21 dòlars. A més, l'euro s'aprecia un 0,13% i canvia a 1,1298 dòlars. I l'unça d'or baixa un 1,12%, fins als 1.768 dòlars, mentre que la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys avança fins a l'1,46%. Finalment, el bitcoin puja un 0,96%, fins als 47.075 dòlars.

Últimas noticias