Wall Street cau després a la dada d'ocupació d'ADP i l'alta rendibilitat dels bons

Segons l'informe publicat, els EUA va crear més llocs de treball dels previstos

Per

Bolsamania | 06 oct, 2021

Wall Street registra caigudes destacades després del rebot de dimarts i davant l'alta rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys, que malgrat cedir posicions se situa al 1,51%, i torna a perjudicar la valoració del sector tecnològic a llarg termini. El mercat també dirigeix aquest dimecres les mirades cap a l'informe d'ocupació de la consultora ADP, que conclou que els EUA va crear el setembre 568.000 nous llocs de treball.

Els inversors segueixen analitzant els riscos per al creixement econòmic mundial i les pressions inflacionistes, especialment sobre les matèries primeres com el petroli, en un entorn marcat encara per la pandèmia de Covid-19 i en què els bancs centrals com la Reserva Federal ( Fed) comencen a plantejar-se la retirada dels seus estímuls monetaris.

En aquest sentit, el mercat mira la dada d'ocupació de la consultora privada ADP, corresponent al mes de setembre, en què es conclou que els EUA va crear al setembre 568.000 nous llocs de treball, davant els 340.000 d'agost i els 428.000 calculats pels experts. L'hostaleria i l'oci han liderat aquest alça.

"Els actuals colls d'ampolla en la contractació haurien d'esvair a mesura que les condicions de salut vinculades a la variant delta de la Covid-19 segueixin millorant, establint les bases per a un sòlid augment de l'ocupació durant els pròxims mesos", ha afirmat Nela Richardson, economista en cap d'ADP, en un comunicat.

"Els errors d'ADP pel que fa a les xifres oficials són erràtics, per la qual cosa ens mantenim en la nostra opinió que l'informe de divendres mostrarà que les nòmines van augmentar en unes 500.000, d'acord amb les dades de Homebase, que van ser correctes a l'agost. Però el risc net, després d'ADP, probablement sigui a l'alça", preveuen des de Pantheon Macroeconomics.

Precisament, aquestes dades es consideren un indicador avançat de l'informe d'ocupació que es publicarà als EUA aquest divendres, per al qual s'espera una dada de 488.000 llocs de treball i una baixada de la taxa d'atur fins al 5,1%.

Recordem que el president de la Fed, Jerome Powell, va dir fa uns dies que donaria suport clarament començar el tapering (retallar les compres d'actius de 120.000 milions de dòlars mensuals) a principis de novembre, per acabar aquest programa d'estímuls a mitjans de l'any vinent, si aquestes dades d'ocupació eren "decents".

En aquest escenari, els analistes de Morgan Stanley aconsellen afavorir sectors defensius de qualitat com l'atenció mèdica i els productes bàsics, juntament amb el financer. "Les accions defensives haurien de resistir millor a mesura que les revisions de guanys comencin a veure pressionades per la desacceleració del creixement i els costos més alts, mentre que les financeres poden beneficiar-se de l'entorn de taxes d'interès més altes", argumenten aquests experts.

Finalment, comenten que el risc per als guanys també pot ser més alt que la mitjana per a algunes accions tecnològiques palanquejades per la dinàmica de treball des de casa que ara s'està esvaint. Dins el sector, el que més els preocupa són els semiconductors.

Respecte a les negociacions a Washington sobre el sostre del deute, la secretària del Tresor, Janet Yellen, ha reiterat la seva advertència que els EUA pot entrar en recessió si el Congrés no aborda el límit d'endeutament del govern federal abans d'un impagament sense precedents del deute nord-americà.

A l'àmbit empresarial, Mark Zuckerberg, conseller delegat de Facebook, ha contestat a les acusacions de Frances Haugen en un comunicat escrit al seu bloc dient que no prioritza els beneficis sobre la seguretat, fent referència a la declaració de l'extreballadora aquest dimarts al Senat dels EUA.

En altres mercats, el petroli modera el seu avanç dels últims dies. El cru West Texas baixa un 1,29%, fins als 77,91 dòlars; mentre l'euro es deprecia un 0,41% i es canvia a 1,1549 dòlars. A més, la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys retrocedeix fins a l'1,514%; i l'unça d'or cau un 0,19%, fins als 1.757 dòlars. Finalment, el bitcoin repunta un 6,61%, fins als 54.390 dòlars, superant els màxims de setembre.

Últimas noticias