Wall Street busca rebotar després de la caiguda mensual més gran des del 2020
Els inversors encaren octubre amb un elevat nivell de pessimisme
- En castellano: Fuertes ganancias en Wall Street que rebota tras su mayor desplome mensual desde 2020
Wall Street obre la sessió de dilluns amb pujades i buscant el rebot després de les fortes pèrdues mensuals del setembre, les més grans des del març del 2020, quan va esclatar la pandèmia de Covid-19. Els índexs novaiorquesos van tancar a mínims mensuals, cosa que mostra la fortalesa actual de les vendes. I els inversors encaren octubre amb un elevat nivell de pessimisme.
Tot i això, la proximitat de la borsa nord-americana a suports rellevants per anàlisi tècnica i l'elevada sobrevenda del mercat anticipa un fort rebot a curt termini, que es produirà durant les properes sessions o setmanes. Octubre és tradicionalment el mes dels grans sòls per a la renda variable nord-americana.
En relació amb això, els experts de JP Morgan creuen que estem davant d'un "bon punt d'entrada per buscar un nou rebot tàctic en els valors de creixement".
Com expliquen, encara que a l'últim mes i mig l'estil 'value' "ha tornat a superar les previsions, amb els sectors de bancs, assegurances i matèries primeres tirant a l'alça", el cert és que no es pot deixar de banda els valors de creixement. El selectiu tecnològic Nasdaq acumula una caiguda propera al 35% des de màxims.
Pel que fa a la setmana actual, diversos factors continuen centrant l'atenció del mercat, tots relacionats amb la guerra d'Ucraïna, l'elevada inflació, la política monetària dels bancs centrals, les previsions d'una crisi econòmica als propers trimestres i menors beneficis empresarials i, finalment, la pujada vertical en els rendiments del deute públic i la tremenda fortalesa del dòlar.
REFERÈNCIES DE LA SETMANA
Així doncs, les principals referències econòmiques per als propers dies són el PMI i l'ISM manufacturers del setembre als EUA, que es publiquen aquest dilluns; el PMI i l'ISM serveis del mateix mes, així com la dada d'ocupació ADP (dimecres); i sobretot l'Informe d'Ocupació als Estats Units, també del setembre, previst per divendres.
A l'escena empresarial, Tesla cau amb força després de publicar dades de lliurament d'automòbils al tercer trimestre per sota del que s'esperava.
ANÀLISI TÈCNICA I ALTRES MERCATS
"El mal moment actual dels mercats ens fa extremar la prudència, ja que no descartem que l'S&P 500 abandoni els mínims anuals. Això ens faria pensar en una extensió de les caigudes fins al nivell dels 3.200 punts", explica César Nuez, analista de Bolsamanía.
Tot i això, l'índex, que acumula una caiguda superior al 25% des del seu màxim històric, també té un fort suport a nivell de 3.500 punts, que es correspon amb un ajust de Fibonacci del 50% de tota la pujada des dels mínims de la pandèmia fins als màxims històrics del començament d'any. Per part seva, el Nasdaq 100 pot buscar el nivell dels 10.680 punts després de perdre els mínims anuals.
En altres mercats, el petroli West Texas es dispara un 5,64% (83,97 dòlars) i el cru Brent avança un 4,93% (89,34 dòlars), davant la perspectiva d'una nova retallada de la producció per part de la OPEP+ aquesta mateixa setmana.
Al mercat de divises, l'euro es deprecia un 0,4% (0,9763 dòlars). A més, l'unça d'or puja un 0,4% (1.678 dòlars) i el rendiment del bo del Tresor a 10 anys es relaxa fins al 3,69%. Finalment, el bitcoin baixa un 0,33% (19.211 dòlars).